Danilo Petrucci nahradí v Thajsku zraněného Mira

Španěl Joan Mir nenastoupí do závodu v Thajsku, jelikož mu to lékaři nedoporučili. Jezdec tovární stáje Suzuki absolvoval kontrolní vyšetření na magnetické rezonanci, jenž sice ukázala na pozitivní léčbu zraněného kotníku, ale zatím to není natolik dobré, aby mohl usednout do sedla prototypu GSX-RR. Po jezdcich Kazuki Watanabe a Takuya Tsuda, je třetím náhradním jezdcem Danilo Petrucci, který závodí s Ducati v americkém superbikovém šampionátu.

Když Danilo Petrucci odešel koncem sezony 2021 z MotoGP, šel rovnou do legendární Rallye Dakar. V náročném pouštním závodě si na konto připsal etapové vítězství, což se podařilo jen minimu nováčků a byl vůbec prvním vítězem GP, jemuž se něco takového povedlo. V roce 2022 závodil v seriálu MotoAmerica, kde si zajistil pět vítězství a ve finále sezony mu jen těsně unikl titul šampiona. Teď má šanci jet znovu závod MotoGP, který si chce především užít.

„Nemusím ani říkat jak moc rád jsem za šanci závodit v Thajsku s týmem Suzuki Ecstar,” uvedl Danilo Petrucci. „Chci poděkovat týmu za to, že mi dal tuto fantastickou příležitost. Chci také poděkovat Ducati a mému současnému vedení týmu za to, že mi umožnili vzít tuto roli náhradního jezdce. Jsem opravdu zvědavý až naskočím na GSX-RR a vyzkouším si ji. Vypadá velmi rychle a víme, že je to vítězný stroj. Také se těším na spolupráci s týmem Suzuki, který už znám dlouho a máme spolu skvělý vztah. Vím, že to nebude snadné, takže na tuto zkušenost nekladu žádná očekávání. Chci si to jen užít. Také se těším na to, že budu jedním z mála jezdců v historii, kteří přeskočí ze stroje MotoGP na dakarský speciál, pak na superbike a znovu na tovární motocykl MotoGP!”

Livio Suppo (šéf týmu Suzuki MotoGP) k Petrucciho angažmá poznamenal: „Bohužel po novém vyšetření magnetickou rezonancí lékaři potvrdili, že se Joanův stav zlepšuje, ale ne natolik, aby mohl závodit v Thajsku. Proto bude pokračovat v rehabilitaci, aby byl připraven pro Phillip Island. O nadcházejícím víkendu ho v Buriramu nahradí Danilo Petrucci. Rádi bychom poděkovali Ducati, že Danilovi umožnila využít této příležitosti. Víme, že je Danilo pro ně "vlajkovou lodí" a velmi si toho vážíme. Dokazuje to, že vášeň a porozumění jsou v našem sportu důležitější než cokoli jiného. Proto Danila vítáme v našem týmu a uděláme vše pro to, aby byl tento víkend pro něho nezapomenutelný!”

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist