Daniel Pedrosa se svezl na V4 800ccm

Španělský jezdec Daniel Pedrosa se včera poprvé svezl na novém stroji Honda V4 800, se kterým bude v roce 2007 nastupovat do šampionátu MotoGP.

Tovární tým Repsol Honda včera absolvoval na okruhu Motegi testování svých motocyklů. Zatímco vedoucí jezdec šampionátu Nicky Hayden zkoušel nově vyvinuté díly pro jeho stroj RC 211V nové generace, mladý Španěl Daniel Pedrosa dostal možnost testovat zcela nový stroj pro příští sezónu MotoGP. Pedrosa s motocyklem V4 800 ccm najezdil celkem 30 kol, po kterých byl schopen dát technikům z továrny Honda cenné informace, jenž by měli pomoci ve vývoji tohoto materiálu pro nejprestižnější motocyklovou třídu. Pedrosa po několika zastávkách v boxech, při kterých se vždy upravovalo nastavení stroje, dokázal zakončit den vynikajícím časem 1:48,210, kterým zaostal za svým nejlepším časem z uplynulé Grand Prix Japonska o pouhých půl sekundy.
Daniel Pedrosa
První pocity jsou dobré, protože nový motocykl dobře jezdí a to je důležité. Vše pracuje normálně a vše funguje. Charakteristika motoru vypadá trochu jinak, což se ovšem očekávalo, celkově je však stroj dosti podobný RC 211V. Některé části jsou menší, sedadlo je také mnohem kratší, dělá to motocykl více kompaktnějším. Některé charakteristiky motocyklu jsou podobné spíše stroji třídy 250 ccm, ale stále je to stroj pro MotoGP. Čas na jedno kolo je dobrý, zvláště pak, když to byl pro mě první test. Je ovšem příliš brzo na to, abych říkal zda bude tento motocykl rychlejší než RC 211V. V zatáčkách mám podobnou rychlost jako na RC 211V, ovšem zatáčky v Motegi jsou hodně pomalé, je zde mnoho vlásenek. Opravdu je těžké říci, zda tato motorka bude rychlejší.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist