Dani Pedrosa v Austrálii pojede

Druhý jezdec průběžné tabulky MotoGP Dani Pedrosa je nejen připraven závodit na Phillip Islandu a bojovat o titul vicemistra světa, ale zároveň poslal gratulaci k zaslouženému zisku titulu mistra světa svému největšímu soupeři, krajanovi Jorge Lorenzovi.

Bez boje musel Dani Pedrosa přihlížet, jak Jorge Lorenzo v Malajsii získal titul mistra světa 2010 v MotoGP, neboť kvůli pádu a následné zlomenině klíční kosti z prvního volného tréninku v Motegi musel tovární pilot Hondy závod v Sepangu vynechat. Ovšem v Austrálii už Pedrosa chybět nebude!

"Bylo to hodně tvrdé rozhodnutí, necestovat do Malajsie. Ovšem nyní cítím, že to bylo rozhodnutí správné. Během posledních dní se totiž můj stav o hodně zlepšil. Nyní se už na Austrálii těším. Poletím už ve středu, abych měl dostatek času, odpočinout si po letu. Po operaci jsem hned začal s rehabilitací, absolvoval jsem masáže a také různá cvičení s mým fysioterapeutem. Mistrovství světa je sice už rozhodnuto, ale sezóna ještě neskončila", řekl tovární jezdec Repsol Hondy, který dobře ví, že v Austrálii určitě nebude ve formě, v jaké byl před svým zraněním a nepočítá tedy ani s nějakým příjemným víkendem.


Ačkoliv tedy nemohl Daniel Pedrosa v Malajsii startovat, a ztratil tak i teoretickou šanci na zisk titulu mistra světa, tak se ukázal jako opravdu férový sportovec. Jen několik minut po zisku titulu mistra světa poslal Dani Pedrosa svému krajanovi Jorge Lorenzovi blahopřejný telegram a mj. také řekl: "Myslím si, že je to velmi dobré pro Španělsko. Po prvním titulu Alexe Crivilleho v roce 1999 se stal znovu španělský jezdec mistrem světa v absolutní Top kubatuře. Bylo to už dávno, ...hodně dávno! Chtěl bych Lorenzovi pogratulovat. Od začátku letošní sezóny jezdil velmi dobře, dělal jen minimální chyby a proto si také titul právem zasloužil.. Pochopitelně, že mě mrzí, že jsem nemohl jet a díval se na závod jen v televizi, a nepokusil se tak udržet boj o titul co nejdéle otevřený, i když jsem měl ve skutečnosti jen hodně malé šance."

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist