Dani Pedrosa prodloužil s HRC na další dva roky

Honda Racing Corporation (HRC) dnes oznámila prodloužení smlouvy s Danim Pedrosou na období let 2017 a 2018. Obě strany dosáhli dohody před víkendem v Mugellou, což je pro třicetiletého Španěla jeho jubilejní 250. Grand Prix kariéry jezdce mistrovství světa silničních motocyklů.

Španěl Dani Pedrosa spojil svoji závodní kariéru s japonskou Hondou. Byla to Honda s níž jel první sezonu 125ccm kategorie v roce 2001 a byla to Honda, kterou dostal třikrát na úplný vrchol, když v letech 2003 až 2005 vyhrál titul mistra světa v třídě 125ccm (1x) a 250ccm (2x).

V roce 2006 závodil poprvé v továrním týmu Hondy MotoGP a v tomto týmu je Dani Pedrosa dodnes. Celkem třikrát byl vicemistrem světa, třikrát skončil třetí, ale zatím ani jednou nevyhrál titul mistra světa královské kubatury.

„Jsem moc rád, že můžu oznámit prodloužení s týmem Repsol Hondy,“ píše Dani Pedrosa. „Jsem Hondě vděčný za jejich důvěru, kterou do mě vložili prodloužením smlouvy na další dva roky. Myslím, že je pro mě nejlepší nadále pokračovat se společností s níž jsem od svého prvního závodu. Jsem moc rád, že jednání proběhla rychle a nyní se už můžu plně koncentrovat na závodění.“

Šéf HRC Shuhei Nakamoto k prodlouženi dodal: „Jsme rádi, že jsme s Danim prodloužili smlouvu a oceňujeme jeho loajalitu vůči Hondě a HRC. Spolupracujeme už spoustu let, ale stále v Danim vidíme tu stejnou vášeň a odhodlání. Jeho zkušenosti jsou velmi důležité pro naše techniky v rámci vývoje motorky a my uděláme vše co může pomoci předvést všechen jeho talent!"

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist