Dani Pedrosa: Největšího soupeře má ve vlastním týmu

Honda vede šampionát MS-MotoGP s Marcem Márquezem (20 let) a s Danim Pedrosou (27). Ve Francii ale chce starší z této dvojice pořadí na čele šampionátu otočit.


V prvních dvou závodech MotoGP letošní sezóny byl tovární pilot Hondy Dani Pedrosa dvakrát degradován svým - o sedm let mladším - týmovým kolegou Marcem Márquezem. Teprve naposled při domácím závodě v Jerezu se podařilo Pedrosovi otočit kormidlo ve svůj prospěch: Vyhrál a je nyní o pouhé tři body za Márquezem a patří mu tak 2. místo v tabulce MS-MotoGP.

Pedrosa už v Le Mans třikrát vyhrál (2003, 2004 a 2005), ale nikdy v kubatuře MotoGP: "Po hodně produktivním testu v Jerezu se už těším na Le Mans" říká čtyřnásobný vicemistr světa MotoGP a dodává: "Doufám, že motocykl bude fungovat dobře. Využiji všech svých zkušeností a celý závodní víkend se budu plně koncentrovat".

Pedrosovi nejde jen o získání pozici lídra v šampionátu, nýbrž chce se nazpět vrátit do pozice týmové jedničky. A to může pouze v případě, že bude Rookieho Márqueze pravidelně porážet.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist