Dani Pedrosa: "Byl to velmi důležitý test"

Dani Pedrosa (Repsol-Honda) byl sice ve čtvrtek při testech na okruhu Austin/Texas jasně poražen, ovšem kvůli bolestem zad toho moc nenajezdil.

Třetí den testů vzal Dani Pedrosa poněkud lehčeji, než jako vážný test. Chtěl skončit už po dvou dnech, ale japonský zaměstnavatel HRC mu to nedovolil. Dani se tak převážně věnoval natáčení sponzorských záběrů pro sponzora GP, firmu Red Bull... Vicemistr světa zajel svůj nejrychlejší řas už ve svém 4. kole z celkového počtu 25. Stěžoval si na bolesti zad a za svým týmovým kolegou Marquezem zaostal o 0,617 sec.
"Po prvním runu hned ráno jsem cítil bolesti v zádech. Nevím, odkud se ty bolesti vlastně vzaly. Ovšem moje ježdění se tím hodně zkomplikovalo. Proto jsem toho moc nenakroužil. Je zde hodně tvrdých brzdových pasáží a také mnoho zatáček naslepo. Důležité bylo zjistit první informace. Nepodařilo se nám vyzkoušet tolik nastavení, jak jsme chtěli. Bohužel kvůli tomu, že na okruhu jezdilo pouze pět jezdců, tak nebyl dostatečný grip. Z pneumatik jsme vyzkoušeli pouze měkké směsi. V zásadě ale mám z této trati velmi dobrý pocit. Chtěl bych poděkovat Hondě, že nám umožnila tento hodně důležitý test.", uzavřel hodnocení Pedrosa, který v roce 2012 vyhrál sedm závodů GP.

MotoGP 2013 - Test Austin, přehled časů po 3 dnech
01- Marc Marquez – Repsol Honda Team – Honda RC213V – 2.03.281
02- Dani Pedrosa – Repsol Honda Team – Honda RC213V – 2.03.898
03- Stefan Bradl – LCR Honda MotoGP – Honda RC213V – 2.04.225
04- Jorge Lorenzo – Yamaha Factory Racing – Yamaha YZR M1 – 2.04.351
05- Valentino Rossi – Yamaha Factory Racing – Yamaha YZR M1 – 2’04.960

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist