Dani Pedrosa: "Byl to pouze funkční test"

Tovární pilot Hondy zajel dnes v Sepangu při oficiálních testech MotoGP nejlepší čas. Přitom dle jeho vyjádření byly dosažené časy až druhořadé, byl to dle jeho názoru hlavně funkční test.

Dani Pedrosa použil první testovací den v Sepangu pouze dvě zadní měkké gumy, odtestoval ale více než 60 kol a potvrdil, že je jedním z velkých favoritů na titul mistra světa 2013.

"Dnes rozhodně nešlo o dosažení nějakých rekordních časů. Jedu skoro ten stejný motocykl, jako při finále ve Valencii. jediný rozdíl je v tom, že dle nového reglementu musíme přidat ke 160 kg ještě další 3 kilogramy. Takže šlo hlavně o tom, kam je na motocykl umístit. Takže to byl vlastně funkční test. Po tak dlouhé přestávce jsem se ale večer cítil na těch hodně odjetých kolech na motocyklu trochu unavený. Ale dalo se to vydržet. A jestli ty 3 kila navíc cítím? Ano, určitě, hlavně při brzdění. I když to není zas tak moc velký rozdíl", zhodnotil první den testů vicemistr světa.
Pedrosa dále řekl, že díky zamračené obloze neměla trať moc vysokou teplotu a tak se ani neobjevily problémy s vibracemi.

A jaký má názor Pedrosa na výkon svého týmového kolegy Marca Márqueze? Pedrosa: "Pro mě to nebylo žádné překvapení, on je prostě dobrý".

Tovární pilot Repsol-Hondy také potvrdil, že dodatečný test na okruhu v Austinu/Texas (12. až 13. března) si u HRC vyžádal on: "Viděl jsem v televizi závod Formule 1 a dospěl jsem k názoru, že okruh není jen dlouhý a rychlý, nýbrž také hodně technicky náročný. Proto jsem požádal u HRC, abychom tam ještě před závodem MS testovali".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist