Čtvrtá GP sezony - Velká cena Francie

Kapitoly článku

Moto3 – preview

V nejnižší kubatuře dělí první dva jezdce jen čtyři body, ale rozdíl mezi druhým a třetím v pořadí už představuje rovných dvacet bodů. Před závodem francouzské Grand Prix je ve vedení průběžného hodnocení Moto3 Maverick Viňales (Team Calvo), jenž společně s druhým Luisem Salomem (Red Bull KTM Ajo) ani jednou nechyběl na stupních vítězů. Oba závodníci patří mezi favority v boji o titul, takže jejich postavení v čele tabulky není po třech úvodních závodech tak velké překvapení.

Překvapením úvodní části šampionátu bylo po závodu v Austinu vedení Alexe Rinse (Estrella Galicia 0,0). O první pozici se Španěl připravil pádem v Jerezu a nyní figuruje třetí, dvacet bodů za Salomem. Sezona je teprve na začátku, ale v tak vyrovnané konkurenci je někdy dvacet bodů skutečně velký rozdíl.

Jeden jediný bod za Rinsem je průběžně čtvrtý Jonas Folger (Mapfre Aspar Moto3), který si v Jerezu připsal na konto letos první umístění na stupních vítězů. Němec umí v každém závodu bojovat o vítězství a pokud chce nějak výrazněji promluvit do boje o letošní mistrovský titul, bude s tím muset začít co nejdříve. V této chvíli ztrácí Folger na vedení pětadvacet bodů.

Po Velké ceně Španělska uzavírá první pětku Zulfahmi Khairuddin (Red Bull KTM Ajo). Malajec zatím ani jednou nezajel na stupně vítězů a jeho prozatím nejlepším umístěním je šesté místo v Kataru. Tomu také odpovídá sedmatřicet bodů ztráty, kterou má nyní na vedoucího Viňalese. Khairuddin je továrním jezdcem KTM a bude muset zabrat, aby si místo u stáje Aki Aja udržel.

Sedmnáct bodů má Jakub Kornfeil (Redox RW Racing GP), který teď ztrácí jen tři body na sedmého Miguela Oliveiru (Mahindra Racing), sedm bodů na šestého Breda Bindera (Ambrogio Racing) a jedenáct bodů na pátého Khairuddina. Po úvodních třech závodech to pro českého závodníka vypadá velmi zajímavě a uvidíme, jak si povede ve Francii. Pátým místem v Jerezu vyrovnal své výsledkové maximu, protože na stejném místě naposledy dokončil závod 125ccm kubatury v Brně 2010.

Na divokou kartu se v Le Mans představí dvojice domácích závodníků Christophe Arciero a Jules Danilo, který pojede v barvách belgické stáje Marc VDS Racing.

Moto3 – průběžné hodnocení MS (3/17):

1 - Maverick VIÑALES - SPA - KTM - 65
2 - Luis SALOM - SPA - KTM - 61
3 - Alex RINS - SPA - KTM - 41
4 - Jonas FOLGER - GER - Kalex KTM - 40
5 - Zulfahmi KHAIRUDDIN - MAL - KTM - 28
6 - Brad BINDER - RSA - Suter Honda - 24
7 - Miguel OLIVEIRA - POR - Mahindra - 20
8 - Niklas AJO - FIN - KTM - 18
9 - Jakub KORNFEIL - CZE - Kalex KTM - 17
10 - Efren VAZQUEZ - SPA - Mahindra - 16
11 - Alexis MASBOU - FRA - FTR Honda - 16
12 - Arthur SISSIS - AUS - KTM - 16
13 - Alex MARQUEZ - SPA - KTM - 13
14 - Danny WEBB - GBR - Suter Honda - 13
15 - Jack MILLER - AUS - FTR Honda - 10
16 - Romano FENATI - ITA - FTR Honda - 8
17 - John McPHEE - GBR - FTR Honda - 5
18 - Jasper IWEMA - NED - Kalex KTM - 5
19 - Isaac VIÑALES - SPA - FTR Honda - 3
20 - Livio LOI - BEL - Kalex KTM - 1

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist