Čtvrtá GP sezony - Velká cena Francie

Kapitoly článku

Moto2 – preview

Vedoucím mužem průběžného hodnocení střední kubatury Moto2 je Španěl Esteve Rabat (Tuenti HP 40). Třiadvacetiletý jezdec vyhrál svůj vůbec první závod v kariéře před dvěma týdny na domácí půdě jihošpanělského Jerezu. Ve třetím závodu sezony možná překvapivě, ale zcela zaslouženě porazil všechny své soupeře a ziskem pětadvaceti bodů se posunul do vedení tabulky průběžného hodnocení.

Na druhém místě je nyní Scott Redding (Marc VDS Racing), který na vedoucího Rabata ztrácí jen jeden jediný bod. Ve srovnání s Rabatem má britský závodník v Le Mans lepší výsledkovou bilanci, protože loni si na okruhu Bugatti zajel pro třetí místo, zatímco Rabatovo nejlepší umístění v třídě Moto2 je na francouzské dráze loňské desáté místo. Statistiky ale závody nevyhrávají, takže před víkendovým podnikem je vše otevřené a do vedení se nemusí dostat ani jeden z posledně jmenovaných.

Třetí Pol Espargaró (Tuenti HP 40) si už dlouho brousí zuby na vítězství a viditelně mu nedělá dobře, když se víc daří jeho soupeřům než jemu, což je samozřejmě pochopitelné. Navíc je tento mladý Španěl v hledáčku médií, protože se už poměrně nahlas hovoří o jeho spojení s Yamahou MotoGP. Jeho bratr Aleix už v královské kubatuře závodí, takže s jeho přestupem mezi světovou elitu, by MotoGP získala na startovní rošt bratrskou dvojici. Zatím není nic potvrzeno, takže se Espargaró bude muset soustředit na každý závod a snažit se ho vyhrát, protože mistrovský titul chce a hodně.

Díky podpoře fanoušků nastoupí do francouzského závodního víkendu Gino Rea (Gino Rea Racing Team), který pojede na divokou kartu v barvách vlastního týmu. Britský závodník loni absolvoval kompletní sezonu, ale kvůli finančním problémům letos není pravidelným jezdcem nejnižší kubatury. Brit má v plánu závodit nejen ve Francii, ale především v domácí britské Grand Prix na Silverstonu. V Le Mans se také představí Malajec Hafizh Syahrin, jenž loni zajel na okruhu v Sepangu fantastický závod na vodě. Předpověď počasí není pro víkend v Le Mans nejpříznivější, což může být jeho velká šance.

Moto2 – průběžné hodnocení MS (3/17):

1 - Esteve RABAT - SPA - Kalex - 52
2 - Scott REDDING - GBR - Kalex - 51
3 - Pol ESPARGARO - SPA - Kalex - 41
4 - Nicolas TEROL - SPA - Suter - 38
5 - Dominique AEGERTER - SWI - Suter - 34
6 - Takaaki NAKAGAMI - JPN - Kalex - 29
7 - Mika KALLIO - FIN - Kalex - 27
8 - Xavier SIMEON - BEL - Kalex - 19
9 - Johann ZARCO - FRA - Suter - 17
10 - Jordi TORRES - SPA - Suter - 16
11 - Alex DE ANGELIS - RSM - Speed Up - 16
12 - Toni ELIAS - SPA - Kalex - 14
13 - Anthony WEST - AUS - Speed Up - 13
14 - Marcel SCHROTTER - GER - Kalex - 13
15 - Simone CORSI - ITA - Speed Up - 11
16 - Julian SIMON - SPA - Kalex - 10
17 - Mattia PASINI - ITA - Speed Up - 8
18 - Thomas LUTHI - SWI - Suter - 5
19 - Mike DI MEGLIO - FRA - Motobi - 5
20 - Ricard CARDUS - SPA - Speed Up - 1

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist