Čtrnáctá GP sezony - Velká cena Aragonie

Kapitoly článku

Moto2 – Preview

Jediný, kdo má v třídě šestistovek nad dvě stě bodů je vedoucí jezdec této kubatury Marc Márquez (Catalunya Caixa Repsol). Španěl si v dosavadní části sezony vytvořil náskok, který je nyní na hodnotě třiapadesáti bodů a to mu dává celkem slušné vyhlídky v boji o titul mistra světa. Na rozdíl od svých soupeřů se může v závodech zaměřit čistě na bodované pozice, neudělat zásadní chybu a posledních pět závodů hlavně dokončit. Loni přišel o titul pádem v Malajsii, tentokrát jde tvrdě za svým a do MotoGP chce přijít v pozici šampiona kubatur do 125ccm a Moto2.

Pol Espargaró (Pons 40 HP Tuenti) nebodoval ve dvou závodech, což mu teď komplikuje situaci. Ztráta na Márqueze je skutečně velká, ale na to Španěl nesmí myslet. V každém závodu se teď musí snažit svého krajana porazit a postupně tuto ztrátu stahovat. Espargaró je často velmi rychlý v trénincích, dokáže se dobře kvalifikovat, ale v samotném závodu pak většinou na Márqueze nestačí. Ve vzájemných soubojích je Márquez agresivnější a protože si Espargaró nemůže dovolit další závod bez bodu, je to on, kdo nakonec ustoupí. Tento styl samozřejmě vyhovuje vedoucímu jezdci průběžného bodování a pokud Espargaró chce zabojovat, musí jezdit mnohem tvrději.

Třetím místem z domácího podniku v Misanu se na třetí průběžnou pozici posunul Andrea Iannone (Speed Master). Ital letos v šestistovkách končí, protože přestupuje do MotoGP k satelitní Ducati Pramac Racingu, takže také pro něho je důležité, aby střední kubaturu opustil s co možná nejlepším výsledkem. Na druhou pozici teď ztrácí rovných dvacet bodů, takže titul vicemistra světa je stále ve hře. Pozor si musí dávat zejména na čtvrtého Thomase Lüthiho (Interwetten Paddock), protože Švýcar je jen čtyři body za ním. Také pro Lüthiho není nic ztraceno a nikde není psáno, že by vicemistrem světa nemohl být on. O celkové druhé místo se rozhodne mezi Espargarem, Iannonem a Lüthim. Rozhodně bude zajímavé tuto trojici sledovat.

První pětici nejlepších uzavírá po dvanácti kolech sezony Scott Redding (Marc VDS Racing). Britský závodník ale na jezdce před sebou ztrácí kolem padesátí bodů, což je dost vzhledem k jeho dosavadním výkonům. Navíc je mu v patách jeho týmový kolega Mika Kallio (Marc VDS Racing), takže se teď musí soustředit hlavně na to, aby Fina udržel za sebou. Cílem Kallia bude samozřejmě svého kolegu porazit, což nám, minimálně před závodem v Aragonii, naznačuje jistý a tvrdý souboj mezi jezdci stejné stáje.

Zraněného Randy Krummenachera (GP Team Switzerland) o víkendu nahradí jeho krajan Jesco Raffin a na divokou kartu se představí jezdec Alex Marinelarena.

Průběžné hodnocení MS, Moto2 (12/17):

1 - Marc MARQUEZ - SPA - Suter - 238
2 - Pol ESPARGARO - SPA - Kalex - 185
3 - Andrea IANNONE - ITA - Speed Up - 165
4 - Thomas LUTHI - SWI - Suter - 161
5 - Scott REDDING - GBR - Kalex - 115
6 - Mika KALLIO - FIN - Kalex - 110
7 - Bradley SMITH - GBR - Tech 3 - 85
8 - Esteve RABAT - SPA - Kalex - 73
9 - Dominique AEGERTER - SWI - Suter - 73
10 - Claudio CORTI - ITA - Kalex - 67
11 - Johann ZARCO - FRA - Motobi - 66
12 - Alex DE ANGELIS - RSM - FTR - 61
13 - Simone CORSI - ITA - FTR - 59
14 - Julian SIMON - SPA - Suter - 42
15 - Takaaki NAKAGAMI - JPN - Kalex - 41
16 - Toni ELIAS - SPA - Suter - 34
17 - Randy KRUMMENACHER - SWI - Kalex - 24
18 - Xavier SIMEON - BEL - Tech 3 - 17
19 - Nicolas TEROL - SPA - Suter - 16
20 - Anthony WEST - AUS - Speed Up - 11
21 - Mike DI MEGLIO - FRA - Speed Up - 10
22 - Max NEUKIRCHNER - GER - Kalex - 8
23 - Ratthapark WILAIROT - THA - Suter - 8
24 - Ricard CARDUS - SPA - AJR - 6
25 - Jordi TORRES - SPA - Suter - 3
26 - Axel PONS - SPA - Kalex - 1
27 - Gino REA - GBR - Moriwaki - 1

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist