Crutchlow: Pojedu až v Japonsku

Továrna Yamaha nabídla svému novému jezdci v kubatuře MotoGP, britskému pilotovi Calu Crutchlowovi, závod na divokou kartu ve Valencii, tedy stejně jako vloni Benu Spiesovi. Ten ale s díky odmítl...

Brit Cal Crutchlow pojede v roce 2011 místo superbikového šampionátu WSBK závody seriálu MotoGP. Ovšem nějaký předčasný start před zahájením příští sezóny tento britský jezdec s díky odmítl.

Ačkoliv Cal Crutchlow udělá stejný krok jako jeho předchůdce v superbikovém továrním týmu Yamaha Ben Spies, že po roce závodění v WSBK přestoupí do MotoGP a dokonce i do stejného týmu, tedy do Tech3, tak další krok už bude rozdílný. Britský ex-šampion světových supersportů totiž nechce jet s "wild card" letošní finálový závod MotoGP ve Valencii.


A proč? Calu Crutchlowovi nabídla továrna Yamaha dvě možnosti, jak se poprvé prezentovat v královské kubatuře MotoGP, buď absolvovat dodatečné 2 testy v Japonsku, nebo se zúčastnit finálového závodu MotoGP ve Valencii. A 24-letý jezdec se rozhodl pro testy. 

"Musel jsem se rozhodnout, buď dva dodatečné testy v Japonsku, nebo závod ve Valencii. Jistě, jet před zahájením sezóny 2011 ještě jeden závod navíc, by nebylo špatné. Ale rozhodl jsem se pro testy. Tedy ze stejných důvodů jako když mně bylo nabídnuto, startovat místo zraněného Valeho", říká Cal pro Motorcycle News a dále vysvětlil: "Bylo by to jako hození do hodně studené vody.  Přišel bych a jel na motocyklu, který vůbec neznám. Navíc na úplně jiných pneumatikách Bridgestone a s karbonovými brzdami. Tři hodně těžké úkoly a to vše naráz. Takže privátní test je tou nejlepší možností, jak se seznámit s novým motocyklem".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist