Crutchlow podstoupil operaci, do Argentiny ale pojede

Dva operační zákroky pravé ruky absolvoval tento týden v San Diegu jezdec tovární stáje Ducati Cal Crutchlow, který těžce havaroval během závodu královské kubatury v Texasu. Operován byl malíček pravé ruky a předloktí pravé ruky, kde měl britský závodník silný otok.

Po nepříjemném pádu na okruhu Amerik Calu Crutchlowovi nejdřív diagnostikovali vykloubený malíček pravé ruky. Jak ale uvedli na Motorcycle News, při středečním podrobném vyšetření v San Diegu zjistili, že je malíček také zlomený, takže se rozhodli pro operaci a zlomený prst fixovali vložením kovového hřebu.

Součástí operace byl rovněž druhý zákrok, jenž se týkal Britova pravého předloktí. Ten měl za úkol snížit velmi silný otok a dostat ven nahromaděné tekutiny. Předloktí si Crutchlow zranil při loňském domácím víkendu Grand Prix na Silverstonu, a provázely ho problémy s nadměrnou akumulací tekutin, což způsobovalo otok.
Crutchlow měl po pádu v Texasu tak silně oteklou ruku, že si nejdřív myslel, že si zlomil úplně všechny prsty. Pravá ruka osmadvacetiletého závodníka zůstává i po zákroku nadále oteklá a musí si ji ledovat, aby otok zredukovali.

Britský závodník využije volného víkendu k regeneraci sil a je odhodlán v Argentině závodit. Velká cena Argentiny je na programu 27.dubna 2014.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist