Crutchlow o rivalitě s Doviziosem

Jelikož má Bradley Smith s týmem Tech3 podepsanou smlouvu o svém přestupu v roce 2013 do kubatury MotoGP, tak je celkem zřetelné, že na konci této sezóny bude muset buď Cal Crutchlow nebo Andrea Dovizioso tým Hervého Poncharala opustit.

Po perfektním čtvrtém místě v úvodním závodě letošní sezóny Grand Prix v Kataru by chtěl Cal Crutchlow v tomto roce získat své první podiové umístění v královské kubatuře: "Ano, jistě na to myslím. Kdy a kde se mně to podaří, tak to samozřejmě nevím. Ale vždy jsem říkal, že chci být nejlepším jezdcem z privátních týmů. Když se mně k tomu podaří porazit ještě některé hochy na továrních motocyklech, tak budu pochopitelně spokojený", říká britský pilot z týmu Monster Yamaha Tech3, který v Kataru v přímém duelu zdolal svého týmového kolegu Andreu Doviziosa.
"Andrea byl v loňském roce třetí v šampionátu MS", ví dobře Crutchlow a dodává: "Jen dva nejlepší současní jezdci světa byli před ním (Casey Stoner a Jorge Lorenzo - pozn. Bosso), tedy ti, kteří se v posledních dvou rocích stali mistry světa. Pokud se tedy nacházím v přímé blízkosti Andrey, tak musím být spokojen. Pochopitelně to ale neznamená, že pokud skončí Andrea desátý, tak já bych chtěl být devátý nebo osmý", říká bývalý jezdec superbikového a supersportového šampionátu.
Jelikož má ale současný jezdec tohoto týmu v kubatuře Moto2 Bradley Smith už s týmem Yamaha Tech3 podepsanou smlouvu na rok 2013 do MotoGP, tak se souboj mezi Crutchlowem a Doviziosem může hodně přiostřit. neboť pouze jeden z nich může na konci sezóny v současném týmu zůstat: "Přirozeně, že takto hodně lidí uvažuje. Ale já nevycházím z toho, že bych Andreu porazil. Jak už jsem řekl, je to třetí nejlepší jezdec MS 2011, dokázal už vyhrát závod MotoGP a mnohokrát stál v královské kubatuře na bedně. Prostě musím jezdit co nejlépe, dát do toho opravdu všechno a doufat, že se něco stane. Nesmíme zapomenout ani na to, že skoro u všech jezdců končí letos smlouvy!".
Myslí třeba Crutchlow na možnost, že by mohl nahradit v továrním gtýmu Yamahy Bena Spiese, který během prvního roku v tomto továrním týmu zrovna moc nepřesvědčil a v Kataru doslova vyhořel (až 11. místo - pozn. Bosso)?: "Yamaha má dva fantastické piloty, to je bez jakékoliv pochyby. Pokud mám tedy přímo odpovědět, nedokáži si vůbec představit, že by oba dva odešli z továrního týmu, ale jeden...!."

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist