Comeback Davide Brivia se Suzuki do MotoGP?

Dřívější týmový manažer Yamahy Davide Brivio by se mohl vrátit do paddocku zároveň s návratem továrny Suzuki.

Návrat továrny Suzuki do MotoGP v roce 2014 je stejně jistý jako sníh v zimě. Ještě ale není vůbec jisté, v jaké formě se japonská továrna, odstoupivší koncem roku 2011, do paddocku GP vrátí. CEO promotéra šampionátu Dorny, Carmelo Ezpeleta, si přeje v rámci zachování stability a kontinuity celého šampionátu, aby se tento návrat konal pouze s některým ze současných týmů.

Tým Claiming-Rule Power Electronics majitele Jorge «Aspara» Martineze je určitě jeden z potencionálních kandidátů, který by byl schopen comeback Suzuki v roce 2014 realizovat. Ostatně pilot týmu Aspar Randy de Puniet by měl už v roce 2013 absolvovat testovací jízdy nového motocyklu o objemu 1000-ccm.
Dle vždy dobře informovaného italského webu «GPone» by měl Davide Brivio převzít vedení budoucího týmu Suzuki. Tento Ital byl přes 20 let u Yamahy a při prvních závodních úspěších Valentina Rossiho byl týmovým manažerem tohoto továrního týmu. Po odchodu Rossiho k Ducati se stal Brivio privátním manažerem této italské MegaStar.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist