Colin Edwards předvedl týmovou práci

Jak se má pracovat pro svého kolegu, který bojuje o titul mistra světa, vědí nejen u formulové Ferrari, ale i u motocyklové Yamahy.

Jednu z rozhodujících úloh portugalského závodu MotoGP sehrál americký jezdec Colin Edwards. Tento tovární jezdec japonské Yamahy po startu závodu obsadil druhou pozici, hned za svým týmovým kolegou Valentino Rossim. Edwards několik kol držel za svým strojem ostatní jezdce bojující o triumf v Grand Prix Portugalska. I když Edwards startoval do závodu ze druhé pozice, double pro tým Camel Yamaha nakonec nebyl schopen zajistit. Spravedlivou odměnu v podobě pódiového výsledku si na své konto nepřipsal, když cílem projel jako čtvrtý jezdec výsledkové listiny.
Colin Edwards
Měl jsem dobrý start. Pokusil jsem se pouze vypomáhat Valentinovi tím, že jsem za svými zády držel ostatní chlapce. V tréninku jsem jezdil 1:37,9 a proto jsem si myslel, že když pojedu stabilně 1:38,5, bude Valentino schopný ujet. Měl jsem v plánu později zatáhnou za plyn na doraz, ujet ostatním a zajistit si tak druhé místo. Jenže Valentino nemohl jezdit stejně rychle jako v tréninku a my se jej stále drželi. Na konci to byla skutečná smůla. Abych řekl pravdu, jsem trochu zklamaný, protože jsem nemohl dosáhnout na pódium, přestože jsem byl celý víkend dost rychlý. Chlapci odvedli na motorce skvělou práci a já jim chtěl dát pódiem důvod k oslavám. V každém případě se povedly týmové věci a proto je tento víkend pro nás uspokojivý. Nyní jedeme do Valencie, kde budeme mířit ještě výš.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist