Colin Edwards oznámil ukončení kariéry

Čtyřicetiletý Američan Colin Edwards dokončí letošní ročník MS v barvách týmu NGM Mobile Forward Racing a to bude zároveň jeho poslední tým s nímž bude závodit v nejvyšší motocyklové lize světa, protože se rozhodl po skončení sezony uzavřít svoji dlouhou a bohatou závodní kariéru jezdce MotoGP.

Colin Edwards vyhrál mistrovství světa superbiků v roce 2000 a 2002. Od roku 2003 závodí v královské kubatuře mistrovství světa prototypových motocyklů, kde svůj premiérový ročník spojil s týmem Alice Aprilia Racing. Nejlepší období ale prožil ve spolupráci s třemi ladičkami.

S tovární Yamahou závodil od roku 2005 do roku 2007. V tomto období získal také nejlepší celkové umístění v podobě čtvrtého místa. Od roku 2009 do roku 2011 byl jezdcem satelitu Yamahy Monster Tech3, kde byl rovněž úspěšný s celkovým umístěním na páté pozici. Od roku 2012 až dodnes je jezdcem stáje Forward Racing.
Velká cena Texasu je Edwardsovou srdeční záležitostí a proto si tak důležité oznámení pochopitelně nechal na tento konkrétní okamžik. „Několikrát jsem na toto téma hovořil s dětmi a manželkou a jsou tu určité věci, které mi chybí,“ uvedl Colin Edwards během tiskové konference v Austinu.

„Potřebuji být trošku víc doma.“

„Když jsme začali testovat, neviděl jsem takové zlepšení, které jsem vidět chtěl. Pro tyto nové motorky teď měníme styl jízdy a mě už je čtyřicet.“

„Moc to nefunguje, protože jakmile se dostanete do vypjatých momentů, zareagujete na ně instinktivně a mým instinktem je řídit motorku trošku jiným stylem.“
Colin Edwards je bezesporu velice skromnou hvězdou královské kubatury. Jeho férový přístup a zápal pro motocyklové závodění si oblíbilo mnoho jeho fanoušků a bude velká škoda, že tohoto sympatického Američana už v příštím roce na závodní dráze neuvidíme.

Nicméně Edwards už na cestách kolem světa strávil hodně času a mezitím jeho děti rostou a rostou a proto je pochopitelné, že chce trávit víc času doma.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist