Colin Edwards do známého prostředí

Jedině vítězství bere za úspěch americký jezdec Colin Edwards. "Kdo chce zvítězit, musí mne porazit!" říká Edwards před GP USA.

Vedle startu na okruhu Laguna Seca v době svého působení v AMA 250 ccm a AMA Superbike, se texaský jezdec Colin Edwards představil na kalifornském okruhu celkem čtrnáctkrát v závodě Mistrovství světa Superbike, kde také v roce 2002 slavil památné double. Nyní se Colin Edwards připravuje na svůj debut na tomto okruhu s motocyklem Yamaha YZR M1 a svým soupeřům vzkazuje: "Každý koho znám, cestuje sem na závody a já zde chci vyhrát, to je nyní má jediná myšlenka. Pokud zde bude chtít vyhrát někdo jiný, musí mne nejprve porazit!"
Edwards spoléhá na dokonalou znalost okruhu Mazda Laguna Seca Raceway a věří, že jezdci, kteří s tímto okruhem nemají žádnou předchozí zkušenost, budou mít i s hodinou tréninku navíc velké problémy.
"Protestuji proti hodině tréninku navíc," žertuje Edwards. "Ve skutečnosti se nebojím o prioritu mé výhody. Trvalo mi tři, čtyři roky než jsem se dobře naučil tento okruh a vyřešil všechny jeho záludnosti. Okruh má vývrtku, několik záludných zatáček do stoupání, několik v klesání, malý skok na konci cílové rovinky, to jsou nejobtížnější sekce. Je tam několik tajných stop, které jsem ještě nikomu neprozradil. Jsou opravdu zajímavé a hlavně se je nenaučíte přes noc. Myslím si, že to bude pro několik jezdců velmi obtížný okruh. Myslím, že kdo zde startoval v minulosti, bude mít rozhodně výhodu. Je to zvláštní místo a já se nemohu dočkat až tam vyjedu."
Přestože Colin Edwards si na okruh Laguna Seca velmi věří, je to již dlouho co si ho naposledy vyzkoušel. V roce 2002 zde startoval v závodě superbikového šampionátu, když bojoval o svůj druhý titul Mistra světa, a když zde vítězstvím uvedl do života nevídaný kousek devíti vítězství v nepřerušené řadě. Nyní ho však čeká start s motocyklem daleko výkonnějším, a tak bude jistě zajímavé, jak si s náročným okruhem poradí.
"Myslím si, že zde bude Yamaha pracovat opravdu dobře," pokračuje Colin Edwards. "Poslední motocykl, na kterém jsem tam jezdil byl superbikový motocykl. Jezdit tam s motocyklem MotoGP bude v některých sekcích náročné. Není to okruh pro silné stroje, všechny motocykly MotoGP jsou pro tento okruh dostatečně silné, zde je důležité nastavení stroje."

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist