Co bude se čtvrtou Hondou?

Z dvanácti prototypových motorek na rok 2013 je stále ještě jedna volná! Je to motocykl Honda RC213V, na kterém aktuálně jezdí Alvaro Bautista v týmu San Carlo Gresini. To však nemusí být na příští rok jediné řešení...

Co se stane s Hondou u Gresiniho a jak vlastně vypadá budoucnost Jonathana Rey ?

Co se týká budoucnosti Rey, tak britský pilot rozhodně odmítá jako rozhodující dva závody v Misanu a v Aragonu, kde jede jako náhradník za Caseyho Stonera v továrním týmu Repsol Honda. Ovšem aktuální superbikový jezdec Ten Kate Honda dobře ví, že dostal velkou šanci bojovat o volnou Hondu u Gresiniho. Vedle Jonathana Rey se ale skloňují i jména současného pilota Alvara Bautisty či Scotta Reddinga:  "Dle mě jsou tyto fámy pouze vítanými náměty pro žurnalisty a pro veřejnost", řekl v paddocku MotoGP v Misanu Rea a pokračoval: "Jsem samozřejmě poctěn tím, že jsem spojován s tímto volným motocyklem. Samozřejmě, že bych rád měl tu šanci, závodit s Hondou v roce 2013. Doufám, že tento víkend odevzdám dobrou práci, ale nevím co se stane. Uvidíme!", říká Rea s tím, že minimálně ještě týden musí všichni počkat, než dojde k rozhodnutí o tom, co bude britský pilot dělat v roce 2013.
Dle ředitele komunikace a marketingu u HRC Livia Suppa je Rea určitě vážným kandiátem na doposud volný motocykl Honda u Gresiniho. Ovšem nějaké pevné rozhodnutí nechtěl Suppo prozradit: "Jednáme s Gresinim. Alvaro odvádí opravdu velmi dobrou práci, ovšem jsou i jiné možnosti, a v současné době je ještě příliš brzy je definovat. Pracujeme už dlouhou dobu s Gresinim a chtěli bychom s ním spolupracovat i nadále" říká Suppo a na přímou otázku Rea, Redding nebo Bautista odpověděl: "Máme několik nápadů a je ještě příliš brzo něco rozhodnout".
Samotný Rea se ale chce odprostit od narůstajícího tlaku a nechce závody v Misanu a v Aragonu brát jako cíl, nabídnout se pro projekt MotoGP-Honda: "Nepřemýšlím o tom, protože to by znamenalo další velký tlak na mou osobu. Chci prostě nasbírat zkušenosti a užít si to. Jsou jak fámy, tak fakta. Je zde k dispozici čtvrtá Honda a na ní nesedí žádný jezdec se smlouvou. Uvidíme, co se stane. Já vážně nevím, co si každý myslí. K tomu, aby jsi dostal v MotoGP jedno startovní místo, je potřeba daleko víc, než jen být dobrým motocyklovým pilotem. Já vážně nevím, zda můj obličej je ten správný pro závodění v MotoGP."

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist