Cílem Espargara je v neděli bojovat o pódium

Po předsezonních testech byl Aleix Espargaró velkým překvapením, protože dokázal udržet krok s nejlepšími, ale dalo se čekat, že v konkurenci továrních jezdců to Španěl na motorce kategorie Open nebude mít tak snadné. Jenže Espargaró v prvním tréninku dokázal, že to s ním naopak nebudou mít snadné ostatní.

V prvním volném tréninku měli jezdci netovárních týmů určitou výhodu v tom, že tu jen nedávno testovali, takže na dráhu vyjeli s nastavením, které jim fungovalo hned od začátku. To je fakt, ale dalším faktem je, že Aleix Espargaró byl rychlejší než druhý v pořadí Álvaro Bautista na tovární specifikaci Hondy RC213V o necelých pět desetin. Nejrychlejší z továrních jezdců Dani Pedrosa byl dokonce o 1,1 sekundy pomalejší.

Aleix Espargaró nasadil velmi rychlé tempo a teď bude záležet na tom, jak na to dokážou ostatní zareagovat. „Je to skvělý začátek a perfektní pocit být na vrcholu výsledkové listiny,“ prozradil ve čtvrtek večer dobře naladěný jezdec stáje NGM Mobile Forward Racing Aleix Espargaró.
„Jsme si vědomi faktu, že tu máme určitou výhodu ve srovnání s továrními jezdci, protože jsme tu před dvěma týdny testovali a začali úvodní trénink s dobrým nastavením. Každopádně jsem velmi spokojený, protože jsem byl rychlý na obou gumách a to jak na měkké, tak na tvrdé.“

„Jsem si jistý, že se zítra ještě všichni ostatní zlepší, ale my rovněž máme prostor pro další zlepšení, takže jsem po dnešku skutečně nadšený takovýmto začátkem sezony. Nejdůležitější je nadále pokračovat v práci a udržet si potřebnou koncentraci. Dnes to byl jen první volný trénink a mým cílem je v neděli bojovat o stupně vítězů,“
dodal odhodlaně Španěl s jednačtyřicítkou na kapotě Forward Yamahy.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist