Cíl teamu MOTO FRG na GP částečně splněn

Poslední den na Cardion AB Grand Prix České republiky měl být úspěšným pokračováním splněného snu ústeckoorlického týmu FGR 07. Po úspěšné kvalifikaci ryze českého stroje FGR 125 GP do závodu mistrovství světa, který sedlá nadějný 15-tiletý Karel Májek, bylo další metou poměření sil se světovou elitou a úspěšné dojetí do cíle na co nejlepším místě.

Start z třetí desítky závodníků se pilotovi vyvedl a Karel podával také stabilní výkon stejně jako v kvalifikaci. Sportovní štěstí však dalším úspěchům nepřálo – ostré jízdní tempo se nečekaně přestalo líbit motocyklu natolik, že odmítl podat potřebný výkon a pilot byl donucen z technických důvodů odstoupit… Team to považuje za nezbytnou daň za vlastní nelehkou cestu, kterou se vydal. Kvalifikační výsledky a schopnosti stroje i jezdce však dokazují, že nastavený směr a cíle jsou správné.
Nyní za 14 dní čeká Karla Májka a jeho tým FGR 07 závod MEZ MČR v Maďarsku, aby se poté vrátil 9.9. do Brna na memoriál Jaroslava Huleše, kde celý seriál skončí… Na závěr čeká 20.-21. října celý tým FGR 07 Team poslední závod ME ve španělské Cartageně.
Jiří Šrámek (manažer týmu): „Jsem spokojený s výsledky z kvalifikace – hlavním cílem bylo se vůbec kvalifikovat do závodu MS, což se povedlo již v prvním tréninku. Ve druhém pak Karel ještě zlepšil svůj čas. Tento víkend ve společnosti světové elity přinesl spoustu zkušeností jak pro tým, tak zejména pro pilota, takže závod splnil svůj účel.“
Karel Májek (pilot): „Byl to můj první závod – svěťák a tak jsem celkem spokojenej, a také vím, že mám stále co zlepšovat… Hlavně nebyl žádnej pád - např. ve warm-upu se dostal do kontaktu s mým zadním kolem Passini, ale ustál jsem to v pohodě. Hlavními soupeři byli pro mě dnes Prášek s Karlem Peškem – těšil jsem se, že se s nimi více poperu, ale motorka mě nechala trošku na holičkách (stejně jako Práška), když jsem musel už po 5 kolech z technických důvodů odstoupit… Doufám, že jsem se divákům líbil – slyšel jsem dokonce jejich potlesk, když jsem zůstal v šestém kole stát s motorkou na trati…“

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist