Chris Vermeulen: Pojede příští sezonu za Iodaracing?

Ex-vítěz MotoGP Chris Vermeulen se ve svých 30 letech necítí vůbec starý a v příští sezoně by rád závodil vedle Petrucciho s motocyklem Suter-BMW za tým Iodaracing.

Po svém hostování s motocyklem Suter-BMW v týmu Forward Racing na Grand Prix Francie v Le Mans - 17. místo - jako náhradník za zraněného Colina Edwardse, opustil Chris Vermeulen (30) svůj evropský domov v Andoře a vrátil se nazpět na australský Gold Coast, neboť po dvou rocích totálního zklamání za tovární superbikový tým Kawasaki - kdy byl pronásledován dlouhotrvajícím zraněním kolena - prostě o něho nebyl zájem a nepřišla tedy žádná nabídka.

"Chtěl jsem se stát testovacím jezdcem v nějakém týmu MotoGP, kde bych poznal, jestli ještě mám potřebnou rychlost a krůček po krůčku bych tak nabral opět sebevědomí. Se svým kolenem nemám po poslední operaci vůbec žádné problémy. Pravidelně se zúčastňuji triathlonu", řekl tehdy Vermeulen.

Nyní jedná Vermeulen s italským týmem CRT Came Ioda Racing, kde po odchodu Robyho Rolfa - nesehnal potředné sponzorské peníze - hledají zkušeného jezdce, který by dokázal nadále vyvíjet motocykl.
Šéf marketingu u Suteru Andreas Leuthe si ale myslí, že je Vermeulen příliš drahý (Chris vyhrál 2007 na Suzuki deštivý závod Le Mans), ovšem tomuto názoru Vermeulen vehementně odporuje: "Nepožaduji žádnou velkou sumu. Chci prostě závodit a ještě jednou tak dostat šanci".

Jeden populární Australan by se jistě hodil i Dorně, neboť po odchodu Caseyho Stonera bude chybět na startu závodu GP Austrálie na Philip Islandu "Lokalmatador", i když nyní podepsal za Gresiniho tým smlouvu Bryan Staring.

Bilance úspěchů Chrise Vermeulena je jistě obdivuhodná: 2003 se stal mistrem světa supersportů na motocyklu týmu Ten-Kate-Honda. 2004 a 2005 skončil v mistrovství světa superbiků za stejný tým jako čtvrtý a druhý.

2006 se tento Australan "přestěhoval" do královské kubatury MotoGP, kde jezdil za tovární tým Suzuki. Během čtyř roků si vyjel třikrát Pole-Position a celkem šestkrát dojel závod na podiová umístění. V konečném pořadí MS se potom umístil následovně: 11, 6, 8 a 12. "Když přišel k Suzuki Capirossi, tak bohužel nebyl schopen dát týmu ten správný směr dalšího vývoje", vzpomíná nazpět Vermeulen.

Vermeulen rovněž počítá s tím, že by se mohl stát testovacím pilotem Suzuki v roce 2014, kdy se Japonci chtějí vrátit do šampionátu GP.

"Ale ještě raději bych závodil zase v MotoGP. Projekt Suter-BMW by mě určitě hodně zajímal. V roce 2012 tým Forward s Colinem Edwardsem nepostoupil moc dopředu. Ale jen si stěžovat na materiál, týmu moc nepomůže. Dopředu to může jít pouze, kdy se s inženýry pracuje smysluplně a konstruktivně", ví dobře zkušený Chris Vermeulen.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist