Checa oslavil narozeniny 7. místem

Španělský jezdec Carlos Checa oslavil své 34. narozeniny sedmým místem v Grand Prix Portugalska, která se o posledním víkendu konala na okruhu v Estorilu.

Svým nejlepším výsledkem této sezóny oslavil Carlos Checa své 34. narozeniny. Španěl dokončil závod MotoGP v portugalském Estorilu na sedmé pozici. Vzestup pneumatik Dunlop potvrdil Carlos Checa i svým nejrychlejším kolem v závodě, které bylo pouze o 0,05 sekundy pomalejší než nejrychlejší kolo Valentina Rossiho. Checa tak mohl z Portugalska odjíždět spokojený, vždyť nejenže získal solidní bodový příděl, ale i stvrdil své nové angažmá, které bude v následující sezóně probíhat u týmu Lucia Cecchinella.
Carlos Checa
Jsem s tímto výsledkem spokojený, protože to mohlo být po mých problémech v první zatáčce mnohem horší. Měl jsem kolizi s Vermeulenem, protože on začal brzdit velmi blízko mne. Já vím, že v takovýchto situacích je vše nebezpečné, proto jsem si chtěl nechat v první zatáčce od ostatních více místa. Poté jsem dokázal několik jezdců předjet. Jízda mě bavila, bylo to poprvé, co jsem v závodě dokázal předjíždět. Chytil jsem se skupiny s Elíasem a Robertsem, ale pak jsem ztratil trochu stabilitu zadní části motocyklu a začal ztrácet. Také jsem ztratil přilnavost pneumatiky, zvláště v poslední zatáčce. Ztrácel jsem proto v každém kolo tři nebo čtyři desetiny, což mě začalo od skupiny odsunovat. Několikrát jsem si vyměnil místo s Tamadou, ale později jsem se ho již nedokázal udržet. Jezdil jsem hodně tvrdě, jednou jsem dokonce málem vyjel do štěrku. V tu chvíli mě předjel Hopkins, ale já byl vlastně rád za to, že jsem zůstal na dráze. Rozhodl jsem se proto dokončit závod na sedmém místě, což bylo kvůli všem problémům nakonec přijatelné.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist