Chaos v Moto2: Aprilia končí!

Italská továrna Aprilia se dle očekávání stáhla z kubatury Moto2, což včera oznámila oficiálně v tiskové zprávě.

Tato zpráva byla vydána ještě předtím, než se vůbec nějaký motocykl Moto2 se šasím Aprilia vůbec na závodní trati objevil. Týmy jako Aspar, Cardion AB, SpeedUp a Ajo měli přitom testovat 9. a 10. prosince na okruhu Ricarda Torma ve Valencii.


Sportovní ředitel Aprilie - Giampiero Sacchi (na snímku) se tak ocitl ve velmi nazáviděnihodné situaci: Chtěl by totiž nasadit sériové motory Aprilia o obsahu 990 ccm do nové kubatury Moto1, které by měli startovat už od roku 2011. A použity by byly stávající motory konzeptu RSV4. K tomu ale potřebuje Sacchi techniky a prostředky.

Pro Jorge Martineze a jiné týmy, které chtěli jet "šasí" od Aprilie tak zbývá třeba možnost koupit si už vyprodukované šasí, ovšem už bez další pomoci Piaggo Group.

Jedno je jisté: U potencionálních zákazníků - tedy týmů Aprilia - Moto2 začal panovat chaos. A tak jen jeden z příkladů: Tým SpeedUp Luca Boscoscura s maďarským sponzorem MOL a jezdcem Gaborem Talmacsim měl být prezentován na tiskové konferenci v Budapešti už tento čtvrtek.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist