Česká Grand Prix začala prologem ve Vídni

Diváckým show na skvělé úrovni za účastí protagonistů kubatury 125 ccm Marca Marqueze, Moto2 Toni Eliase, jezdců MotoGP Mika Kalllia, Alexe De Angelise a především Bena Spiese, ale i českého pilota Karla Abrahama začala česká Grand Prix.

Piloti všech tří kubatur se zúčastnili motocyklového prologu Cardion Grand Prix České republiky, který se konal přímo ve středu Vídně, tedy na "OpernRingu", tedy v přímém sousedství Hofburgu.


Se svými motocykly se představili vedoucí jezdec kubatury do 125 ccm Španěl Marc Marquez, vicemistr světa Brit Bradley Smith a Švýcar Randy Krummenacher. Třídu Moto2 zastupovali protagonista šampionátu Toni Elías ze Španělska, druhý v průběžném pořadí Švýcar Thomas Lüthi a náš skvělý jezdec Karel Abraham. Vídeňští diváci mohli ale vidět i jezdce MotoGP Bena Spiese z USA - mimochodem mistra světa superbiků, Fina Mika Kallia či Alexe de Angelise ze San Marina.

“Už jsem v Brně závodil" říkal včera ve Vídni jezdec týmu Monster Yamaha Tech 3 Spies, tedy současný sedmý jezdec tabulky MotoGP. Rookie MotoGP jel totiž v Brně vloni v seriálu superbiků: "Mám rád tento okruh, a myslím že tuto trať mají rádi všichni. V posledních čtyřech závodech se mně dařilo, takže nyní musíme prostě jen pokračovat". 


"Myslím si, že je už na čase ukázat, co všechno umíme. Museli jsme hodně bojovat, ale nyní jsme na dobré cestě. Získal jsem nyní více sebedůvěry a mám také lepší představu, jak motocykl správně nastavit", komentoval v rakouské metropoli dosavadní průběh sezóny finský jezdec týmu Pramac Racing, Mika Kallio.  


"Tato show je zvláštní díky fanouškům a těch je zde opravdu hodně. nyní ale jdeme
k dalšímu závodu a doufám, že k dobrému. V neděli chci vyhrát. Můj cíl do druhé části sezóny je zůstat vepředu a být tak dobrý, jako v té první. To by bylo perfektní. Mistrovství je ale ještě dlouhé, nebude to vůbec jednoduché, ale myslím si, že máme dobrou výchozí pozici",
řekl vedoucí muž šampionátu Moto2, Toni Elias.

Pět posledních závodů stopětadvacítek vyhrál Marc Marquez a je tedy momentálně vládcem na okruzích této kubatury: "Je to zde skvělý Event. Moje dovolená byla také super, a tak jsem zvědavý, jestli budeme schopni dělat to stejné, jako před letní přestávkou. Musíme vzít závod od závodu a pokusit se vždy dojíždět na podium". 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist