Centrem Brna projedou motocyklové legendy, překvapením bude Honda MotoGP

Ve čtvrtek 13.srpna 2015, tedy pouhý den před prvními tréninky na Velkou cenu České republiky, uspořádají v centru Brna speciální akci, která opravdu není k vidění každý den. V rámci oslav padesátého výročí Grand Prix v Brně proběhne “Čestné kolo centrem města Brna“ a sraz historických motocyklů. Poprvé mimo okruh se také fanouškům závodění na dvou kolech představí Karel Abraham se svým motocyklem třídy MotoGP.

Mezi jezdci, které ve čtvrtek v centru jihomoravské metropole uvidíme, jsou taková esa jako Phil Read, vítěz závodu čtvrtlitrů v první Grand Prix Československa 1965 nebo Wayne Gardner, vítěz vůbec prvního závodu pětistovek na novém brněnském automotodromu v roce 1987. Dále se můžeme těšit na další známá jména Peter Baláž, Bohumil Staša, Karel Hanika senior, plus současní závodníci Karel Abraham, Aleix Espargaró, Danilo Petrucci, Stefan Bradl (MotoGP), Thomas Lüthi (Moto2), Karel Hanika, Remy Gardner a Jakub Kornfeil (Moto3).

Celá akce začíná ve čtvrtek v 10:30 hodin a trasa jízdy (11:50 až 12:30hodin) povede od Nové radnice přes Dominikánské náměstí až na náměstí Svobody. Součástí je sraz a výstava historických motocyklů, které budou k vidění na Dominikánském náměstí.

Nebude to ale jen o historii, protože na všechny, kteří do centra dorazí, čeká velké překvapení v podobě aktuální verze závodního stroje MotoGP. „Po dohodě s promotérem pojede Karel Abraham čtvrteční jízdu Brnem na ostrém závodním motocyklu MotoGP Honda RC213V-RS. V Brně to bude v novodobých dějinách poprvé, co fanoušci budou moci vidět ostrou závodní motorku jet mimo závodní okruh,“ prozradil mluvčí Automotodromu Brno Jiří Smetana.

Den uzavře tradiční autogramiáda v galerii Vaňkovka. Tam si od šesti večer můžete říct o podpis nebo si popovídat s Karlem Abrahamem, Karlem Hanikou, Jakubem Kornfeilem, Martinem Gbelcem a Kevinem Hanusem (divoká karta Moto3). Chybět nebude ani sestava let minulých Phil Read, Wayne Gardner, Peter Baláž a Bohumil Staša.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist