Cecchinello: Plán "B" se jmenuje Hopkins

Pokud se nepodaří dostat pod smlouvu u týmu LCR Honda Itala Andreu Doviziosa, tak má týmový šéf Lucio Cecchinello připraven plán "B" a ten se jmenuje John Hopkins.

Japonská továrna Honda má opět jeden velký problém, a sice do kterých týmů umístit všechny své jezdce na rok 2012, když by měl být budget závodního oddělení HRC zmenšen o celých 30%. Ital Marco Simoncelli pojede dle všech aktuálních informací opět u Fausta Gresiniho a to jako plnohodnotný tovární pilot. Ovšem v továrním týmu Repsol Honda bude muset být o jednoho jezdce méně a tím, který opustí tovární palubu, by měl být na 99.9% další Ital Andrea Dovizioso. Takže vznikl plán, že tento třetí jezdec tabulky královské kubatury by mohl jet v roce 2012 v týmu u Lucia Cecchinella Racing (LCR). 
Ovšem angažování tohoto Itala není vůbec levnou záležitostí, neboť Andrea Dovizioso chce roční gáži okolo 3,5 milionů Euro. Jestli je Honda schopna tuto částku zaplatit, je věc jedna. Rozhodně to ale není schopen zaplatit samotný Cecchinello. Ten bude sice jednat v Misanu se svými sponzory a pokud Honda řekne ne, což je hodně pravděpodobné, tak bude Cecchinello nucen oznámit Doviziosově manažeru Simone Battistellovi, že se bohužel žádné řešení nenašlo. 
Pokud to tedy nevyjde s anagžováním italského pilota, tak má Cechinello připraven i plán "B", tedy angažování Johna Hopkinse, který za a) není rozhodně tak drahý jako Dovizioso a za b) má Hopper v zádech firmu Monster a z tohoto krajíce by se mohla platit gáže amerického jezdce a ještě by mohl pořádný kus ukousnout i Cecchinello pro svůj tým: "Jsem v kontaktu s Johnem Hopkinsem. V Brně na Suzuki byl hned od začátku hodně rychlý a navíc je podporován Monsterem. Byl bych rád, kdyby jel za mě v roce 2012".

V tomto případě by ale musel chtít i samotný Hopkins, který je zatím jednoznačně na straně Suzuki, která mu po jeho propadu kariéry až na samé dno propasti dala ještě druhou šanci. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist