Cecchinello: Elias zůstává nadále v MotoGP

Mistr světa Moto2 Toni Elias je sice momentálně v kubatuře MotoGP až na 14. místě, což je pro jezdce, který má za sebou 83 závodů v nejsilnější kubatuře MotoGP hodně málo, přesto ho zatím jeho týmový šéf Lucio Cecchinello nemíní vyměnit za jiného pilota.

28-letý Toni Elias si jistě představoval svůj comeback v MotoGP úplně jinak. Po získání titulu mistra světa v kubatuře Moto2 se sice vrátil, ale jediný pilot satelitního týmu LCR-Honda v ní zatím pouze paběrkuje. Všechny čtyři kvalifikace ukončil 57 kg vážící a pouhých 163 cm měřící španělský jezdec Elias na posledním místě, jako nejlepší výsledek se mu doposud počítá deváté místo z Jerezu, když v katarské premiéře nedojel, v Estorilu a v Le Mans pak skončil jako jedenáctý.
Ačkoliv je jasné, že se Elias musí jistě zlepšit, aby si uchoval své místo v sedle satelitní LCR-Hondy až do konce sezóny, tak v současné době se o ně ještě bát nemusí. "Momentálně neplánujeme výměnu jezdce. To by nebylo vůči Tonimu férové", říká týmový šéf Lucio Cecchinello pro Motorcycle News a dodává celkem jasně: "Tým musí dát Eliasovi více času, neboť současný level MotoGP je hodně vysoký. Navíc nevím, koho místo něho angažovat. Tedy někoho, kdo mně bude stabilně garantovat umístění v Top10!"
"Nejlepší bude, aby tým zůstal v klidu, koncentroval se a připravil Eliasovi motocykl dle jeho přání. Musíme postupovat po malých zlepšeních a zároveň musíme zůstat realisty. Co se týká výsledků, našim cílem zůstává umístění v Top10.", říká dále vítěz 7 závodů Grand Prix kubatury 125 ccm a nynější týmový šéf LCR-Honda Lucio Cecchinello.
 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist