Carlos Checa nazpět do MotoGP?

Dle španělských žurnalistů je to hotová věc a veterán Checa se objeví v roce 2010 nazpět v královské kubatuře MotoGP.

Dle španělských novinářů pojede Carlos Checa - mimochodem zítra slaví 37.-té narozeniny - příští rok opět seriál MotoGP. 

Z dalších pramenů se potom dozvíme, že Checova dohoda s Ducati je už skoro uzavřena a tak nic nebrání tomu, aby se tento veterán objevil na startu závodů MotoGP.


Samozřejmě, že nás všechny zajímá, na kterém motocyklu Desmosedici nakonec Carlos pojede?

Tovární tým má jasné složení: Casey Stoner/Nicky Hayden. Pro tým Pramac jsou jako jezdci vyhlédnuti a mají smlouvy: Mika Kallio a Aleix Espargaro. A konečně za nový Aspar-Ducati-Team pojede Hector Barbera.
 
Pravdou ovšem je, že podepsané smlouvy v poslední době nemají platnost dříve podepsaných smluv, za to mluví několik příkladů, snad jen namátkou: Neukirchner či Guintoli, Takahashi aj. 

Není mně a zřejmě ani nikomu jinému známo, že by Ducati chtěla pustit do kolotoče MotoGP další motocykl. to ostatně nedávno potvrdil Livio Suppo. 

Na straně druhé další fiasko typu Sete Gibernaua jako bylo letos, by Ducati potřebovala s Checou co nejméně, v tom si jsou asi všichni zajedno.

Podívejme se trochu na jeho výsledky: 
Carlos Checa skončil v královské kubatuře nejlépe v MS nejlépe jako čtvrtý, a to před dlouhými 11 lety. 

Koncem roku 2007 musel Checa MotoGP opustit a odejít do superbiků. Ovšem ani zde se neprojevil jako nějaký zvláštní zázrak.... 

Checa totiž nepatří k výrazným vítězným typům: V závodech Grand Prix vyhrál jen dvakrát, 1996 - v Catalunyi a 1998 - GP Madridu a v superbikovém MS rovněž dvakrát:, vloni na okruhu Miller Motorsports Park v USA.
 
Takže jedinou možností je, že se mu jako Španělovi podařilo sehnat do některého týmu obrovského a hodně movitého sponzora, jiný důvod prostě nevidím. 

Závěrem ale obrovská gratulace "Carlovi Čechovi" k jeho zítřejším 37. narozeninám a nechme se překvapit, co bude dál!

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist