Carlos Checa je neprijemne prekvapeny

Na tomto snimku bylo jeste vse O.K. Spanelsky jezdec testoval ve Valencii a potom v Sepangu Hondu tymu Sita Ponse (na snimku). Ale svet se mu zacatkem roku 2006 uplne otocil vzhuru nohama...

33-lety spanelsky jezdec Carlos Checa jiste behem vanocnich svatku netusil, jakou ze to jobovu zvest mu prinesou prvni lednove dny tohoto roku. A zatimco premyslel o prvnich testech na rok 2006, tak se dozvedel, ze jeho staronovy sef Sito Pons musel svou staj uzavrit a Lucio Cecchinello pro neho ma sice motocykl, ale ne sponzorske penize. A tak stoji ucastnik 185 zavodu Grand Prix bez smlouvy na rok 2006. Doposud mel ovsem Checa vzdy stesti na sve strane. Kdyz debutoval oficielne v Grand Prix (po nekolika startech na divokou kartu) v tymu Sita Ponse na Honde NSR 250 v sezone 1995, tak ji ani nestacil dokoncit. Zranil se totiz jeho krajan Alberto Puig a tehdy 23-lety Checa dostal misto nej sanci jezdit Hondu o obsahu 500 ccm...
A po svem tezkem padu v Donningtonu 1998, kdy malem prisel o zivot, se doslova znova narodil. A tak jezdil 6 let tovarni Yamahu, aby se spolecne s Rossim podilel v roce 2004 na zisku titulu mistra sveta tymu za tym Gauloises Fortuna Yamaha (421 bodu).
Pak prestoupil Carlos k italske Ducati, kde ho ovsem vystridal po jedne sezone jeho krajan "Mr. Hollywood", nebo-li Sete Gibernau. A to i presto, ze dokazal na pro neho, novem stroji dojet v zaveru sezony dvakrat na stupne vitezu - v Malajsii a v Australii. A tak nyni stoji muz, ktery ma za sebou celkem 24 podiovych umisteni (2x1. misto, 14x 2. a 8x3.) pred, pro neho uplne novou situaci, kterou sam komentuje nasledujicimi slovy: "Nemam bohuzel zadnou alternativu, ktera by me aspon trochu davala nejakou nadeji do budoucna", rika Carlos Checa.
Ale zaroven se spanelsky jezdec snazi videt budoucnost pozitivne: "Videl jsem pred sebou zcela jasnou budoucnost. Sezona na Honde s tymem, ktery znam a kteremu mohu duverovat. Ale situace se uplne obratila. Jsem bez smlouvy! Ale ted neni rozhodne cas si stezovat nebo hledat na nekom a nekde chyby. To jsem nikdy nedelal, nebot to neni muj styl! Ja se ale nevzdam ani behem teto nestastne situace. Jsem totiz bojovna natura a pokud se najde nejake reseni tohoto problemu, tak ho nenecham projit kolem me bez povsimnuti", rika muz, ktery v roce 2005 ziskal 9. misto v serialu mistrovstvi sveta kralovske tridy MotoGP a nasbiral celkem 138 bodu.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist