Cardion AB Motoracing a Donnington (3)

Tisková zpráva týmu Cardion AB Motoracing se vrací ke včerejšímu vystoupení Karla Abrahama a Jakuba Smrže v Grand Prix Británie.

Karel Abraham
28. místo ( ztráta na prvního : 1´12.056 )

„Těsně před startem, ještě v boxech, nám nešla nastartovat motorka. Opět se opakovala závada, která se nám stala již v Assenu a tuhle sobotu znovu. Mechanici ví, jak ji vyřešit, ale pouze jen na čas. Rychle ji opravili a mohli jsme vyjet. Na startovním roštu jsem se špatně postavil. Těsně před startem do prvního kola jsem přesahoval čáru celým předním kolem. Bohužel jsem si to neuvědomil a vystartoval z této polohy. Start se mi docela povedl a pohyboval jsem se kolem 21.místa. Po prvních kolech mi mechanici ukázali tabuli a musel jsem jedno kolo projet pomalu boxy. Pak jsem dále pokračoval v závodu. Snažil jsem se dohonit ztrátu a předjel jsem skupinku tří přede mnou. Chtěl jsem ještě předjet Baroniho, který byl jednu sekundu přede mnou, ale už jsem to nestihl. Moje skupinka, se kterou jsem jezdil než jsem projel boxy dokončila závod mezi 12. – 16. místem. Hrozně mě to mrzí. Myslím si, že dnešní závod mohl být na body. Nedá se nic dělat a doufám, že v Sachsenring to bude lepší.”
Jakub Smrž
11. místo (ztráta na prvního : 48.440)

„Warm up jsme jeli na vodě, takže už nebyla možnost vyzkoušet nějaké změny. Bylo jasné, že závod se pojede na suchu, takže nastavení jsme nechali ze včerejšího dne. Pokazil jsem start, když se mi motorka postavila na zadní, ale v prvním kole jsem se pohyboval kolem 14. místa, takže jsem zase až tak moc neprodělal. Začal jsem se probíjet do předu, ale aby toho nebylo málo, v šikaně mě vyvezl Espargaro a ztratil jsem 5 pozic. Dařilo se mi zrychlovat, dotáhl jsem se za Poggialiho, který jezdil zhruba stejné časy, ale nakonec se mi ještě podařilo zrychlit a dostal jsem se až těsně za něj. Ten mi to ulehčil tím, že upadl a pak už jsem jen v klidu dojel posledních pár kol. Škoda začátku závodu, kdy jsem příliš ztratil, protože pak jsem zajížděl shodné časy se všemi jezdci přede mnou. Jsem ale strašně rád, že se mi podařilo po 3 závodech dojet do cíle, i když 11. místo není na vyhazování čepic, ale pro mě i celý tým bylo nejdůležitější dokončit závod. Teď mě konečně čeká trošku volna po náročné sérii závodů, která se na mě negativně projevila a testy v Brně, kde budeme mít poslední možnost připravit se na domácí Grand Prix.”

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist