Capirossi zůstává u Suzuki

Tým Rizla Suzuki vyjede do sezóny 2010 ve složení Loris Capirossi a Alvaro Bautista.

V Indianapolis byla dnes potvrzena další spolupráce mezi italským veteránem Lorisem Capirossim a továrním týmem Suzuki. 


Tým Rizla Suzuki potvrdil už v Brně, že jedním z jezdců bude nováček ze dvěstěpadesátek, Alvaro Bautista ze Španělska. 


A také "Capirex" už v Brně prohlásil, že je v podstatě s vedením týmu na další smlouvě domluven. Byla to tedy pouze otázka několika dní, kdy bude nový pár týmu MotoGP Rizla Suzuki ve složení Loris Capirossi a Alvaro Bautista oznámen oficiálně.

"Jsem velmi šťasten, že mohu se Suzuki a se všemi, kteří patří k Racing Group a k týmu, dále spolupracovat. Cítím se jako doma", řekl dnes mimo jiné veterán závodů Grand Prix.

"Když jsem přišel k Suzuki, tak jsem chtěl bezpodmínečně vyhrát závod. A tento cíl zůstává i nadále.", řekl dnes také italský jezdec.

Týmový šéf Paul Denning pěl ovšem dnes o Italovi pouze samou chválu: "Loris přinesl do týmu nejen charakter, ale i odvahu a zkušenosti."

Ve složení Alvaro Bautista - jako jeden z nejmladších pilotů MotoGP a Loris Capirossi - nejzkušenější z celého pole jezdců MotoGP vidí Denning obrovskou šanci: "Zkušený Loris s mladistvým elánem Alvara, to je skvělá kombinace."


Ovšem poslední vítězství čtyřtaktu Suzuki v závodě Grand Prix z Le Mans 2007 je spojeno s úplně jiným jménem. A právě rozloučení s ním, nebylo pro šéfa týmu Paula Denninga zrovna jednoduché: "Ve jménu Suzuki Motor Corporation a celého týmu, a také jménem hlavního sponzora Rizla, bych chtěl popřát Chrisovi hodně štěstí v jeho další kariéře. Byl vždy plným profesionálem a to i v době, kdy některé věci neběžely zcela dle plánu. A jeho vítězství v Le Mans bylo jistě "Highlightem" celé naši spolupráce.", uzavřel kapitolu účinkování australského jezdce u týmu Rizla Suzuki Paul Denning.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist