Capirossi: "Superbiky nejsou nic pro mě!"

Ital Loris Capirossi (38) patří prakticky k inventáři závodů MotoGP. Trojnásobný mistr světa absolvuje letos už svou 22. sezónu Grand Prix a chce v ní získat se satelitní motocyklem Pramac Ducati své jubilejní - 100. podiové umístění. A zároveň se těší na příští rok, až se bude závodit v královské kubatuře s litrovými motocykly.

"Je mně jasné, že to ale nebude vůbec jednoduché. S motocyklem nemohu být ještě spokojený, to je pochopitelné. Ovšem vidím hodně velký potenciál.", říká jezdec týmu Pramac-Ducati, který zároveň věří, že Italové jsou schopni dohnat ztrátu na Hondu a Yamahu: "V továrně Ducati se pracuje ve dne v noci na tom, aby se Ducati zlepšila a hlavně ta pro Rossiho. Z toho můžeme ale profitovat všichni my ostatní, neboť pokud bude Ducati něco důležitého vyvíjet pro tovární tým, tak to dostaneme my ostatní k vyzkoušení taky", vysvětluje italský veterán Capirossi. 
Své plány sice koncentruje Capirossi plně na letošní rok, ale zároveň říká: "Musíme se koncentrovat na aktuální cíl, tedy vylepšit motocykl pro tuto sezónu. Příští rok ale pojedeme litrové motocykly v kubatuře MotoGP a to je pro mě velká výzva. Možná ta největší za mé dosavadní závodní kariéry. Je to ale hudba budoucnosti".
Jedno ale ví Capirossi už nyní úplně jasně, na rozdíl od svých dřívějších soupeřů Marca Melandriho či Carlose Checy, nepřipadá pro 29-násobného vítěze GP přestup do superbikového šampionátu vůbec v úvahu: "WSBK je jistě velmi dobrý závodní seriál, ale neodpovídá mému charakteru. Já chci toitž závodit proti nejlepším jezdcům na světě, takže až se rozhodnu pro ukončení závodění v MotoGP, tak skončím se závoděním úplně!" 
Na úplný závěr říká Loris Capirossi o svých eventuálních nástupcích: "V kubatuře do 125 ccm nevidím momentálně nikoho vyjímečného, možná je to i tím, že je to poslední rok této kubatury. V Moto2 to vypadá hodně lépe: Jsem velmi šťastný, že se daří Stefanu Bradlovi - ostatně proti jeho otci jsem ještě závodil já sám. Líbí se mně také Marc Marquez a rovněž můj krajan Andrea Iannone - ti všichni by mohli uspět i v MotoGP.   

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist