Camier pojede za Haydena také v Misanu

Američan Nicky Hayden stále není fit po operaci zápěstí, kterou podstoupil ve Spojených státech na začátku letní přestávky a proto zůstane mimo hru minimálně další kolo šampionát, které je na programu už příští týden v Misanu. V sedle produkční Aspar Hondy Američana nahradí Leon Camier, který tak nastoupí do své čtvrté Grand Prix.

Původně měl Američan Nicky Hayden strávit rekonvalescencí měsíc, protože do role náhradního jezdce angažovali Leona Camiera pro závody v Indianapolisu a České republice. Hayden pak nenastoupil do britské Grand Prix a chybět bude rovněž na pobřeží Jadranu v Misanu. V této chvíli je stanoven bod návratu na Aragonii, předposlední podnik seriálu na půdě Evropy.
„Je jasné, že budu určitě chybět také ještě v dalším závodě v Misanu, ale plánem je návrat v Aragonii,“ uvedl Nicky Hayden ve video vzkazu, který adresoval fanouškům. „Jen velmi nerad chybím v závodech, ale nemyslím, že bych byl doma na letních prázdninách a flákal se. Velmi intenzivně jsem doposud pracoval se svým lékařem a dělám vše, co mi řekne.“

Nicky Hayden už v rámci rekonvalescence zkouší jezdit na motorce. „Dávám tím lékařům zpětnou vazbu, ale zatím nejsem dostatečně silný, abych zvládl motorku MotoGP, nicméně můžu říct, že se to určitě lepší,“ prozradil Nicky Hayden, jenž teď potřebuje získat na síle, aby byl připraven na plánovaný návrat v Aragonii.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist