Camel Yamaha po testech v Qataru

Jezdci továrního týmu Camel Yamaha včera dokončili další část předsezónní přípravy.

Tovární tým Camel Yamaha dokončil další testování, které tentokrát soustředil do asijského Qataru, kde se Valentino Rossi a Colin Edwards pokoušeli o co nejlepší nastavení svých motocyklů na okruhu Losail International Circuit nedaleko hlavního města Doha. Vedle zlepšení nastavení testovali oba jezdci mnoho pneumatik Michelin, které zde v minulosti velmi trpěly, ale dostalo se opět i na závodní simulaci. Dalším testováním bude pro Yamahu návratem do Sepangu, kde se Rossi s Edwardsem představí opět 14. – 16. února.
Valentino Rossi
Dnes to nebylo tak dobré, jako poslední dva dny, hlavně protože stav dráhy byl mírně horší a já neměl tak dobrou přilnavost. Poslední noc foukal hodně vítr a pouhé dva motocykly na okruhu nedokázaly dostatečně vyčistit ideální stopu. V každém případě jsem dále pracoval a absolvoval závodní simulaci, při které jsem získal další cenná data o M1 v těchto podmínkách. Nám několik problémů a tak mou prioritou bude nyní nalézt řešení k odstranění. Doufám, že se mi to v Sepangu podaří. V každém případě to byl obecně dobrý test, při kterém se podařilo zaznamenat další zlepšení. Dobré byly časy a podařila se udělat i nějaká práce na pneumatikách Michelin. Nyní letím na několik dnů domů, chci si před návratem do Sepangu trochu odpočinout.
Colin Edwards
Celkově jsem s tímto testem spokojený. Zvláště jsem spokojený s nastavením motocyklu, které se postupně zlepšuje. Dobře spolupracovala továrna Yamaha. Michelin také dobře pracoval. Společně s novými pneumatikami máme opravdu dobrou kombinaci. Absolvoval jsem pozitivní závodní simulaci, při které jsem jezdil stabilní časy dokonce i poté, co jsem opotřeboval pneumatiky. Je to těžké přirovnat k loňskému závodu, protože nyní jsou jiné podmínky, ale letos bude závod v Qataru již za dva měsíce a tak doufám, že práce během tohoto testu bude dobrá pro výchozí nastavení během závodního víkendu. Již během letošních dvou testů je vidět velký pokrok ve vývoji motocyklu a tak doufám, že příští týden v Sepangu budu schopen pokračovat v dobré práci.
Davide Brivio – šéf týmu Camel Yamaha
Bylo to dobré testování, při kterém jsme zaznamenali mnoho informací, se kterými můžeme pracovat během úvodu šampionátu. Je dobré nyní se vrátit na Sepang, můžeme tak zkontrolovat nastavení, které jsme tam nelezli během prvního testu v lednu. Sepang je pro nás poslední, opravdu důležitý test před startem této sezóny.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist