Camel Honda a Jerez

Tým Camel Honda před úvodním závodem letošního šampionátu MotoGP.

Světový šampionát MotoGP začne tuto neděli 10. dubna prvním závodem ve španělském Jerezu, na okruhu kde v roce 2003 a 2004 slavily svůj pódiový úspěch barvy týmu Camel Honda. Dráha v Andalusii přinesla v nedávné minulosti úspěchy také samotným jezdcům žlutého týmu. Alex Barros zde v roce 2004 získal své loňské první pódium, zatímco Troy Bayliss zde v roce 2003 získal své vůbec první pódium v MotoGP. Testy, které proběhly deset dnů před zahájením Grand Prix Španělska, přinesly pozitivní náladu do celého týmu. Zima končí a jezdci se nyní nemohou dočkat závodů.
Sito Pons
Začínáme novou sezónu, je to pro nás důležité období, od kterého mám vysoká očekávání. Zahajujeme nový projekt se dvěma novými jezdci. Jedním z nich je vracející se přítel Alex Barros, který v týmu jezdil již v minulosti, druhým je Troy Bayliss, člověk, kterého si cením. Oni oba jsou zkušení a jezdí rychle. Dalším důvodem ke spokojenosti je to, že sezóna 2005 začíná ve španělském Jerezu. Je to charismatické místo, které rozhodně přinese další fantastický závod. Během zimy jsme udělali nějakou výbornou práci a tak si jsem jistý, že naši jezdci budou mezi nejlepšími hned od začátku sezóny.
Alex Barros
V zimě jsem pilně pracoval. V Jerezu vše vrcholilo. Poslední den testování jsem tam absolvoval víc jak sto kol. Ověřoval jsem vše na motocyklu i na pneumatikách. Zpočátku byla RCV trochu nervózní a já na ní nedokázal jezdit čistě, ale ke konci jsem již našel dobré nastavení. Myslím si, že jsem na závod docela dobře připravený. Z toho, co jsem během zimního testování viděl, bude hodně dobrých jezdců. Předpokládám, že to bude velmi, velmi těžká a vyrovnaná sezóna. Cítím se dobře, jsem připravený začít.
Troy Bayliss
Nakonec skončilo testování a začíná šampionát. V zimě pro mě nebylo vše růžové, ale navzdory několika potíží jsem udělal pokrok. V Jerezu jsem nebyl tak rychlý jako při prosincových testech, upřímně řečeno stále nevím proč, ale úsilí vše vylepšit jak z mé strany, tak ze strany mého týmu, je enormní. Tuto neděli uvidím, zda jsem schopen vydělat na tvrdé práci, kterou jsem doposud podstoupil. Jednoduše se nemůžu dočkat závodu.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist