Cal Crutchlow měl podepsat dvouletou smlouvu s HRC

Smlouva u LCR Hondy koncem roku Calu Crutchlowovi vyprší a existovala jistá varianta jeho přestupu k tovární Aprilii, kde s velkou pravděpodobností skončí Sam Lowes. Brit vždy toužil po továrně, což se mu splnilo s Ducati, ale tam vydržel jen jedinou sezonu a od roku 2015 závodí se satelitem Hondy, týmem LCR Honda MotoGP.

Dle britského Autosportu má nyní Cal Crutchlow dvouletou smlouvu přímo s Honda Racing Corporation (HRC), takže bude jezdcem s tovární podporou ale přitom nadále zůstane v barvách týmu LCR Hondy.

Díky tomu LCR Honda zřejmě rozšíří tým na dvě motorky a druhým jezdcem by mohl být Japonec Takaaki Nakagami. Ten má jistou podporu Hondy pokud letošní sezonu Moto2 dokončí v Top3.

Cal Crutchlow stále víc spolupracuje s továrním týmem Repsol Hondy a to především co se týče testování nových dílů. Crutchlow bude v tomto ohledu užitečnější než Australan Jack Miller, jehož Honda vytáhla do MotoGP rovnou z třídy Moto3, ale nyní není vůbec jisté co bude s Australanem dál. Ten závodí s týmem Estrella Galicia 0,0 Marc VDS Racing a smlouva mu vyprší koncem roku.

Co se týče oficiálního potvrzení kontraktu mezi HRC a Calem Crutchlowem, tak to se očekává před letní přestávkou, to znamená někdy kolem Velké ceny Německa.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist