Cadalora: Pro Ducati by byl dobrý třeba Iannone

Dřívější manažér Valentina Rossiho Davide Brivio a ex-mistr světa Luca Cadalora se vyjádřili k Valentinu Rossimu vzhledem k jeho budoucnosti. Kam by tedy mohla vést cesta italského ex-šampiona a jaké jsou vlastně problémy Ducati?

S prodloužením smlouvy Jorge Lorenza se opět otevřela diskuze na téma: Místo po Casey Stonerovi, který na konci této sezóny ukončí svou závodní kariéru, je totiž hodně významné.

Stále více se ale ukazuje, že pro světového multišampiona Valentina Rossiho nebude existovat žádná přímá cesta jeho návratu k Hondě. Víceprezident HRC Shuhei Nakamoto říká celkem rezolutně: "On rozhodně nepojede za tovární tým. Může se ale zeptat nějakého satelitního týmu Hondy, jestli ho někdo bude chtít. Myslím si, že je schopen přinést hodně sponzorů a to by řada týmu přívítala".

Zároveň ale tento Japonec nevyloučil myšlenku, že by v roce 2013 mohli jet celkem tři tovární jezdci Repsol Hondy: "Je hodně důležité, aby se Marquez dostal do MotoGP. Také bychom byli hodně rádi, kdybychom ho měli v továrním týmu. V loňském roce jsme měli tři tovární piloty, letos jsme museli tento počet zredukovat na dva, neboť to byl první rok s motocykly o objemu 1000 ccm a my jsme potřebovali peníze na vývoj RC213V. Ale třeba pojedeme v příštím roce opět se třemi továrními jezdci, proč ne?", dodal Nakamoto a otevřel tak další novou a dá se říci, že nečekanou možnost.
K tématu spojení Rossi & Honda se vyjádřil i Rossiho bývalý týmový manažér Davide Brivio, který vysvětlil, že se s Rossim doposud nejednalo. "Abych byl úplně upřímný, tak nevím, zda by Honda vůbec Rossiho chtěla. Vím ale, že mezi nimi neproběhlo jendání. Rossi totiž má momentálně v hlavě jedinou věc, jak zlepšit Ducati tak, aby byla schopna vyhrát závod. Není to pro něho vůbec lehké období, zlepšit aktuální situaci a dotáhnout se na nejlepší.".

Rossi sice cestuje každý závodní víkend do paddocku MotoGP s myšlenkou, že může bojovat o podium, ale v praxi to není schopen uskutečnit: "Je jasné, že se chce vrátit nazpět na vítěznou cestu, vždyť už 1,5 roku na tom s Ducati pracuje. Nevím ale, zda se mu to podaří. Nemám totiž žádnou křišťálovou kouli předpovídající budoucnost, ovšem vzdát to už nyní, by bylo hodně předčasné".

Kritickými slovy ke spojení Valentina Rossiho a Ducati se ale vyjádřil bývalý mistr světa kubatur 125 a 250-tek Luca Cadalora: "Valentino [Rossi] je výjimečný pilot, ale vztah mezi ním a Ducati je hodně těžký a komplikovaný. A bohužel si myslím, že z toho už nic dobrého nebude. Tím ale nechci říci, že je Ducati nějaký špatný bike. Myslím tím jen, že prostě potřebují jezdce, který nemá žádné velké zkušenosti s úplně jiným motocyklem jako je třeba Honda nebo Yamaha. Mám takový pocit, že potřebují někoho, jako je třeba Iannone, ten by se k nim hodil dokonale.".
Naopak Cadaloru vůbec nepřekvapuje velmi dobrý start do sezóny jeho krajana Andrey Doviziosa: "Opravdu jsem šťastný, že je Dovizioso víc než konkurence schopný. Vždy jsem si myslel, že mu Yamaha bude kvůli jeho jezdeckému stylu vyhovovat. A to nesmíme zapomenout na to, že nemá k dispozici žádný kompletní tovární motocykl. Takže se může v budoucnu jistě ještě zlepšovat".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist