Burgess: Rossi udělá z Ducati vítězný motocykl

Technický guru Jeremy Burgess je přesvědčen, že Valentino Rossi bude na Ducati i nadále vyhrávat a že "Vale" pojede závody MotoGP další tři až čtyři roky.

Sice to trvalo určitý čas, než se Jeremy Burgess rozhodl následovat Valentina Rossiho k Ducati, ovšem pak učinil Australan přesně to, co se také očekávalo:  "Lidé mě znají z mé práce a díky úspěchům, které jsem docílil s Valentinem. Ale já jsem ovšem i nadále jen člověkem. Vím, že moje budoucnost žádná média nezajímá, ale já jsem před svým rozhodnutím musel zvážit všechhny možnosti mého dalšího života, které se mně nabízely. A musel jsem sám pochopit sebe, jak chci žít dále" řekl Burgess pro GPOne.


Na konci padlo Burgessovo očekávané rozhodnutí pro Rossiho a Ducati a tento Australan je mínění, že změna k italské závodní stáji bude lehčí, než ta ze zimy 2003-2004, tedy z Hondy na Yamahu. A navíc dává Burgess k zamyšlení skutečnost, že každý motocykl má svou charakteristiku. "Podívejme se třeba na Nicky Haydena. Ze začátku sezóny to vypadalo, že bude schopen zajíždět velmi dobré výsledky, pak ale ztratil trochu směr dalšího vývoje...! Jsem si jistý, že Valentino udělá z Ducati na 100% vítězný motocykl a že to bude jednodušší než tehdejší změna z Hondy na Yamahu". 


Nějaké zvláštní přesvědčovací schopnosti ale Rossi nemusel použít, aby se Burgess rozhodl odejít od Yamahy a přejít k Ducati. To italský jezdec dobře věděl a musel jen trpělivě počkat na správný okamžik: "Řekl mně, že jde k Ducati a že by byl rád, abych šel s ním. Pak už jen trpělivě a z respektu přede mnou čekal na mé rozhodnutí. A upřímně řečeno, nová společná práce s mladými jezdci by byla asi hodně těžká. Jsem si jistý, že Valentino bude závodit ještě tři až čtyři roky", vysvětluje dále Burgess a dobře ví, že až skončí se závodní činností Rossi, skončí také dobrovolně on sám.
 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (18x):



TOPlist