Burgess: Rossi může závodit ještě 5 až 6 let!

Pokud by to rozhodoval Jeremy Burgess, tak může dle svého názoru jeho svěřenec Valentino Rossi ještě závodit na světové úrovni tři roky, ovšem bez problémů také i 5 až 6 let.

Australan Jeremy Burgess, je řadu let šéfmechanikem Valentina Rossiho, s kterým už vyhrál několik titulů mistra světa. A právě on nevěří, že by Ital příští rok zakončil svou motocyklovou kariéru. Rossi sám řekl, že v polovině příštího roku seznámí veřejnost se svou další závodní budoucností. Z tohoto pohledu se vyskytují dosti divoké fámy typu: 
Vale půjde do formule "1" a pojede třetí monopost Ferrari, "The Doctor" pojede MS v rallye či Rossi zůstane v MotoGP a změní pouze značku motocyklu - tedy na Ducati. 


Na úspěchy zvyklý Jeremy Burgess by si samozřejmě přál, aby 30-letý italský jezdec jezdil na této úrovni co nejdéle: "Myslím si, že podle toho jak je v současné době dobrý, že bude jezdit ještě dál. A to klidně do 35 nebo 36 let, pokud tedy bude chtít."

Pokud by ovšem opravdu Rossi jezdil na této úrovni ještě tak dlouho, tak by padl i rekord  Giacoma Agostiniho. Ten má na svém kontě 15 mistrovských titulů a Rossiho obrovská ctižádost má tento cíl jistě před svýma očima. Ovšem k tomu je ještě hodně dlouhá doba a "divoká mládež" - Casey Stoner, Jorge Lorenzo a Dani Pedrosa - se pomalinku Rossimu přibližuje. 


Burgess je ovšem také realista a tak říká: "Osobně to vidím ještě minimálně na 3 roky závodění. Rossi totiž ve své kariéře nepoznal moc hořkých chvil a tak si mohl závodění hodně užívat. Naštěstí neměl nikdy žádné vážné zranění a nepoznal tedy strach. Vždyť hodně velkých jezdců muselo ukončit svou kariéru po pádech:  Michael Doohan, Carl Fogarty, Wayne Rainey a také jiní se stali bohužel obětmi svého sportu."


Australan Jeremy Burgess je jedním z nejlepších mechaniků ve světě MotoGP. Titul v Sepangu s Valentinem Rossim byl už jeho 12. v královské kubatuře, kde má nyní za sebou už 16. sezónu. Předtím pracoval Burgess se svým krajanem Doohanem. Takže jistě může srovnávat a také kritizovat. A právě tuto sezónu vidí Burgess víc než kriticky.: 

"V této sezóně jsme udělali společně s Rossim hodně chyb. Naštěstí se těchto chyb nevyvarovali ani největší soupeři, což bylo naše velké štěstí. Nebylo to nijaké zvláštní mistrovství a určitě si nezaslouží "1" s hvězdičkou, prostě jen "1". Každý titul je pochopitelně dobrý, neboť se tím dosáhne cíle, který jsi si před sezónou dal. Ale velké chyby dělali všichni". 

Burgess byl vždy se svými jezdci v minulosti, tedy Doohanem a Rossim, hodně dominantní a neměl skoro žádné soupeře: "Náš průměrný bodový zisk 18 bodů za závod není tak vysoký, kde jsme bývali dříve. Takže přítí rok musíme dělat méně chyb".

Poznámka redakce: Průměr 18 na závod ovšem znamená v každém závodě podiové umístění!

Burgess je totiž perfekcionista: "Musíme se v roce 2010 vyvarovat chyb. Každá chyba totiž bolí a je úplně jedno, jestli ji dělají také i soupeři. My jsme jich udělali letos moc a tak musíme výkonnost v roce 2010 zlepšit a hlavně být konstantnější", uzavřel kriticky sezónu 2009 Jeremy Burgess. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist