Bude třeba analyzovat data, říká k svému pádu Bradl

Italská Aprilia testovala v Kataru nový prototyp RS-GP 2016 tři dny během privátního testu, pak další tři dny s ostatními týmy MotoGP v oficiálním IRTA testu a ještě měli k dispozici tréninkovou přípravu v rámci úvodní Grand Prix. Výsledkem je třinácté místo a tři body pro Álvara Bautistu, ale nula bodů pro Stefana Bradla, který závod nedokončil.

Německý závodník Stefan Bradl obsadil v kombinaci časů tří tréninků předposlední místo a do závodu nakonec startoval jako poslední. Do jedenáctého kola jel Bradl před posledním Esteve Rabatem, ale dvanácté kolo už nedokončil.

Aprilia má zcela nový stroj pro letošní ročník, nicméně očekávání byla v Kataru určitě vyšší vzhledem k tomu, kolik měli v Losail najeto. V dalších závodech už tuto výhodu mít nebudou.

„Ze začátku jsem se cítil dobře,“ řekl Stefan Bradl. „Pocit se s každým dalším kolem zlepšoval a díky tomu i mé časy. Samotný pád je dost těžké vysvětlit. Potřebujeme projít všechna data a zjistit, co bylo příčinou. Co se mě týče, tak mám pocit, že v patnácté zatáčce došlo k ztrátě přilnavosti u obou pneumatik.“

„Úvodní část byla každopádně pozitivní. Podařilo se mi dostat čas v závodě pod 1'57s, což znamená, že moje důvěra roste s každým dalším kolem. Teď bude důležité vytěžit maximum z dat, které jsme získali a zajet mnohem lepší závod v Argentině,“
dodal Němec.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist