Bude De Puniet testovacím pilotem Suzuki?

Suzuki dlouhodobě plánuje svůj vstup do MS kubatury MotoGP v roce 2014. A jedním z problémů, který chtěla ještě před svým comebackem vyřešit, bylo angažování kvalitního testovacího pilota. Tato japonská továrna má velký zájem o zkušeného francouzského pilota Randy de Punieta - 121 startů v královské kubatuře MotoGP - jako o svého testovacího pilota číslo "1".

Nyní je v hledáčku japonské továrny právě Randy de Puniet. Pokud by to termínově vyhovovalo, tak by Puniet mohl v roce 2013 kromě závodění jako pilot CRT ve stáji Power Electronics Aspar působit i jako testovací jezdec Suzuki.

           

Od De Punieta je to svým způsobem určitý způsob předvídavosti, jak si zajistit místo v továrním týmu této japonské značky, neboť není žádným tajemstvím, že Suzuki by hrozně ráda odstartovala svůj comeback 2014 se svými vysněnými piloty Benem Spiesem a Calem Crutchlowem. 

V srpnu byli zástupci této továrny v Brně, kde jednali se šéfem Dorny Carmelo Ezpeletou, a další jejich jednání proběhlo v Motegi, přičemž ze strany Ezpelety bylo jasně deklarováno, že se Suzuki musí zavázat pro závodění v MotoGP na více, než jen jednu sezonu, jinak nebude její návrat vůbec možný.

           

Francouz De Puniet byl ostatně posledním pilotem GP, který na motocyklu Suzuki kubatury MotoGP seděl, neboť testoval v roce 2011 po finálovém závodě ve Valencii tento motocykl MotoGP jako náhradník za Alvara Bautistu, ještě ten stejný týden ale tovární tým Suzuki své působení v závodech Grand Prix ukončil.

"Musíme nyní počkat a podívat se společně na plán od Suzuki a také, kde se tyto testy budou konat. Pro mě by to ale byla jistě velmi dobrá možnost, jak se vrátit do sedla prototypu a zároveň vyvíjet tovární motocykl. Skutečně doufám, že to tak bude", řekl současný pilot CRT Randy de Puniet.

Punietův současný týmový šéf Jorge Martinez proti tomuto plánu v zásadě není.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist