Brivio: "Jsme připraveni"

Dle Davida Brivia, týmového manažéra mistra světa MotoGP-Valentina Rossiho, nejsou na motocyklu Yamaha M1 na rok 2010 žádné podstatné novinky.

Před zahájením testů MotoGP v Sepangu od 3. do 5. února vysvětluje týmový manažér Fiat Yamaha Davide Brivio, že nový reglement může ovlivnit závody sezóny 2010: "Yamaha M1 v roce 2009 byla skvělým motocyklem, tedy tím nejlepším. Nyní jsou ale karty nově zamíchány, konkurence přijde s novým materiálem a s tím, že se bude snažit náš náskok snížit"

Brivio je přesvědčen, že silná čtyřka Rossi, Lorenzo, Stoner a Pedrosa bude muset vzít v úvahu i některé nováčky, hlavně pak superbikového mistra světa Bena Spiese: "V každém případě budou už nadcházejicí testy velmi zajímavé, stejně jako první závody."


Nová verze motocyklu Yamaha M1 2010 bude v Sepangu oficiálně představena 4. února: "V zásadě není na novém motocyklu žádná podstatná změna. To také nebylo ani potřebné. Samozřejmě, že byly vyvíjeny některé detaily na motoru, aby více vydržel. Vždyť k dispozici na celý rok budeme mít pouze 6 motorů na celý rok. Nové šasí jsme testovali už v listopadu ve Valencii a byli jsme s ním spokojeni. Teď už jde pouze o maličkosti. V zásadě jsme ale připraveni na sezónu", říká Davide Brivio.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist