Bratři Espargarovi podstoupili operační zákroky

Po nehodě ve Francii zamířil Aleix Espargaró na univerzitní kliniku Dexeus v Barceloně, kde absolvoval podrobnější vyšetření, které odhalilo poškození podélných šlach prstu pravé ruky. Doktor Mir proto rozhodl španělského závodníka okamžitě operovat a Španěl operační zákrok podstoupil v úterý dopoledne. Plánované to nebylo, ale začátkem týdne absolvoval rovněž operaci ruky Pol Espargaró, mladší bratr Aleixe, jehož zase trápily problémy s nedostatečným prokrvením předloktí známé pod názvem 'Arm Pump'.

Jezdec tovární Suzuki Aleix Espargaró těžce havaroval ve třetím tréninku na Velkou cenu Francie a přitom si rovněž bolestivě narazil pravou ruku. První vyšetření neodhalily žádné zlomeniny ani vnitřní zranění, takže Španěl nastoupil do závodu, který ale hned v úvodu předčasně ukončil skrz technickou závadu. Bolest pravé ruky ale Španěla přinutila navštívit Dr. Xaviera Mira, který podrobným vyšetřením zjistil poškození u podélných vazů kloubu palce pravé ruky.Operace dopadla úspěšně a Espargaró teď potřebuje nějaký čas na léčbu. Další kontrola proběhne 27.května a tam také padne rozhodnutí, zda je připraven nastoupit do italské Grand Prix s datem 29. až 31. května 2015.

Jezdec satelitní stáje Yamahy Tech 3 Pol Espargaró zaznamenal problémy s pravou rukou (Compartment syndrom) už během Velké ceny Španělska, takže následně absolvoval intenzivní fyzioterapii předloktí. Bohužel bolesti v pravém předloktí nepolevily ani minulý víkend ve Francii a tak bylo rozhodnuto podstoupit operační zásah. Ten Espargaró absolvoval v nemocnici Nisa Pardo Aravaca v Madridu u Dr. Angela Villamora, který začátkem dubna operoval také Daniho Pedrosu.Bolesti měl Pol Espargaró už v úvodu sezony, ale nepřikládal jim takovou vážnost. „V Jerezu jsem si myslel, že bolesti mají původ v typu okruhu a v úsilí, které jsem v prvních pár kolech vynaložil, abych se udržel Lorenza s Márquezem a později Rossiho s Crutchlowem. Jenže v Le Mans to bylo ještě horší a v závodu jsem velmi brzy bojoval, abych vůbec uřídil motorku. Naštěstí operace dopadla dobře a já už se nyní můžu soustředit na to, abych byl co nejdřív v ideální kondici pro nadcházející závody.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist