Bradley Smith: Silný Rookieho nástup

Rookie MotoGP Bradley Smith má za sebou první zkušenosti s motocyklem královské kubatury a také absolvoval s bikem Tech3-Yamaha první závodní simulaci.

Jezdec satelitní stáje Tech3-Yamaha Bradley Smith se dokázal třetí den testů posunout na osmé místo v časové tabulce. Se svým výkonem proto může být tento nováček určitě spokojený: "Jsem velmi rád, jak tento test probíhal. Moje časy a moje umístění mně přinesly hodně sebevědomí. Přicestoval jsem bez jakýchkoliv očekávání, ale skončit osmý, to odpovídá kvalitě našeho motocyklu. Sice ještě nejsem schopen využít celého potenciálu YZR-M1, tak moje sebedůvěra roste kolo od kola".

Ačkoliv se tedy Smith stále hodně zlepšoval, tak si je 22-britský jezdec dobře vědom, že musí svůj jezdecký styl ještě více upravit motocyklu Yamaha: "Svou misi na prvních testech jsem splnil, pochopil jsem, jak se musí s tímto motocyklem zacházet. Ale musím se pokusit ještě více biku MotoGP přizpůsobit. Jsem ale rád, že jsem na nejrychlejší jezdce ztratil pouze dvě sekundy. Nyní začne to nejtvrdší, pokusit se tuto ztrátu vymazat".
Závodní simulce ukázala mladému Britovi z týmu Tech3 Yamaha, že se nachází na správné cestě, ale že se musí ještě zlepšit, pokud se chce udržet v královské kubatuře MotoGP: "Simulace závodu byla neuvěřitelná, ovšem přinesla mně nejen další velkou porci sebedůvěry, ale byla to hodně tvrdá práce. Byl to také nejteplejší den testů vůbec. Bylo to náročné fyzicky i mentálně, neboť jet s motocyklem MotoGP dlouho dobu na stejném levelu není vůbec jednoduché. Je hodně těžké udržet po celou dobu koncentraci, ale třeba mé poslední kolo mělo hodnotu 2:02,9 minuty a mé nejrychlejší vůbec pak 2:02,5 min. To znamená, že jsem byl hodně konstantní, ale musím se ještě zrychlit. Hodně jsem se naučil a tak se ani nedokáži už dočkat, znovu se posadit na bike", uzavírá hodnocení své premiéry Smith.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist