Bradla operovali v Kuala Lumpur

Hodně nešťastný pád dnes absolvoval v závěru čtvrtého tréninku německý jezdec Stefan Bradl, když jeho Honda přišla v první zatáčce okruhu v Sepangu o přilnavost na předním kole a Bradl si zlomil kotník, když ve skluzu narazil na předěl mezi asfaltem a umělým trávníkem. Výsledkem je, že bude chybět v minimálně jedné Grand Prix.

Pro jezdce LCR Hondy je tato situace velmi nepříjemná, protože v závěru sezony drží průběžné šesté místo, ale protože jsou nyní tři Grand Prix těsně po sobě, je tu vysoká pravděpodobnost, že se před něj posune Španěl Álvaro Bautista.

„Nebyla to velká nehoda," uvedl Stefan Bradl. „Přišel jsem v první zatáčce o předek a pak klouzal až k takovému zelenému koberci, který se nadzvedl, když se ho pravděpodobně dotkla řídítka nebo moje noha. O ten koberec jsem pak zavadil nohou a přitom si zlomil kotník. To je fakt smůla. Normálně odejdete, vezmete si druhou motorku a jedete znovu. Ale za této situace se nedá nic dělat.“
Pravděpodobným místem návratu je japonská Motegi, ale Bradl by už rád jel v Austrálii. Podle Němce bude záležet, jak dopadne operace a jak rychle se to zahojí. Bradl měl na operaci odletět do Barcelony, ale situace se nyní změnila a Němce budou operovat přímo v Kuala Lumpur.

„Pokud podstoupím operaci už dnes večer, pak tam je malá šance na návrat už v Austrálii, ale opravdu malá,“ pokračoval Stefan Bradl. „Uvidíme co na to řekne doktor, ale rozhodně se budu snažit vrátit do závodu v Japonsku.“

Aktualizováno:

Stefan Bradl podstoupil operaci pravého kotníku v nemocnici Sports Medicine Centre v Kuala Lumpur. Operaci provedl Dr. Low Tze Choong a Dr. Alberto Busilacchi z Mobilní kliniky. Operaci byl rovněž přítomen Dr. Enric Caceres z lékařského týmu motocyklového šampionátu.

Německý závodník si pádem ve čtvrtém tréninku nešťastně zlomil pravý kotník, který si vyžádal okamžitou operaci, aby byla alespoň nějaká naděje jet závod v Austrálii, který je na programu už příští víkend. Zlomenou kost má nyní spojenou dvěma šrouby.

Stefan Bradl v nemocnici zůstane přes noc a v neděli odpoledne by německého závodníka měli z nemocnice propustit. „Jsme moc rádi, že operace dopadla dobře,“ uvedl šéf týmu Lucio Cecchinello. „Stefan si vede dobře a v pondělí zahájí léčebný program. Teď bude pracovat s rehabilitačními pracovníky než si znovu sedneme s lékařským týmem šampionátu na Phillip Islandu, kde získáme jasnější představu o tom, co bude dál.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist