Bradl: Nejdříve do Španělska

Celý paddock GP má před velkou a dlouhou cestou do Asie a do Austrálie ještě jednu mezizastávku, ovšem pro Stefana Bradla hodně důležitou. Na horké španělské půdě totiž narazí na svého největšího soupeře v boji o titul mistra světa, domácího Marca Marqueze. A zároveň už Bradl také ví, co bude či nebude dělat příští rok.

Pro lídra šampionátu Moto2 Stefana Bradla je Aragón dalším místem, kde může buď zvýšit svůj bodový náskok před Marcem Marquezem, nebo naopak nějaký ten mistrovský bodík ztratit.

Na jeho motocyklu Kalex-Moto2 nedošlo k žádným novinkám, ty poslední rozsáhlé updaty dostal Bradl před brněnským závodem a ukázaly se jako nejen velmi potřebné, ale hlavně pomohly k lepšímu výkonu motocyklu. A s tímto základním setupem může jít Bradl i na start závodu v Aragónu, což nakonec dokázal výkon jeho motocyklu naposled v Misanu - Pole position v kvalifikaci a druhé místo v závodě.
"V minulých dnech jsem si výborně odpočinul", říká Bradl s ohledem na uplynulý víkend, kdy byl se svými kamarády a se sponzory na motocyklovém výletě: "Opravdu to byla skvělá zábava jet na motocyklu, aniž jsem cítil nějakého soupeře v zádech. Nyní mě čeká Aragón a to bude zase úplně něco jiného. Tam se musím pokusit proti mým největším soupeřům ulovit body a pro to udělám opravdu všechno. Už v Misanu se ukázalo, že jsem společně s týmem na té rychlejší straně a po Pole position v Misanu bych chtěl zase jednou stát úplně nejvýše na podiu".
To co v uplynulých týdnech naznačovalo neustále oddalování rozhodnutí ze strany firmy Viesmann, je nyní holá pravda: Sponzor Viessmann nepodpoří plánovaný vstup týmu Kiefer Racing do MotoGP s jezdcem Stefanem Bradlem.

V praxi to znamená, že Kiefer Racing pojede i v příštím roce v kubatuře Moto2: "Naše plány  MotoGP stojí a padají s Viessmannem", řekl už v polovině srpna majitel týmu Stefan Kiefer.

Lídr Moto2 Stefan Bradl (21) se tak může a musí plně koncentrovat na uhájení prvního místa v tabulce MS - náskok na Marqueze je aktuálně pouhých 23 bodů-, neboť výhled na stabilní a hlavně zajímavě kvalitní místo v MotoGP na příští rok už nemá: "Šéf týmu Tech3-Yamaha Hervé Poncharal nám v Misanu jasně řekl, že mně vlak už ujel".

Jistě pilot Kalexu je sice ještě stále na listině týmu LCR-Honda u jejího majitele Lucia Cecchinella, ale tento italský tým nemá momentálně vůbec jistý budget na příští rok a navíc by nejraději chtěl do týmu Andreu Doviziosa. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist