Bradl: MotoGP by mělo vyjít

Němec Stefan Bradl se blíží svému cíli, tedy jezdit v příštím roce kubaturu MotoGP za tým LCR Honda.

Německý jezdec sice ještě před několika dny tvrdil, že zůstává v Moto2 a za tým Kiefer Racing bude v příštím roce obhajovat titul mistra světa, ale v během závodního víkendu se vše otočilo. V hospitality HRC došlo k jednání mezi Liviem Supperm a Stefanem a Helmutem Bradlovými. Po tomto jednání bylo vše jasné, Stefan dostane šanci testovat Hondu týmu Lucia Cecchinella na úterních a středečních testech na okruhu Ricarda Torma. 

Livio Suppo po skončení jednání řekl: "Bradl je pro HRC ideální jezdec. Je to mladý pilot, který má svou kariéru kompletně před sebou. Nemáme zájem na jezdcích typu Hopkinse či De Angelise, kteří už svou šanci v MotoGP dostali a neyvužili ji".



Na testech samotných se mladý německý jezdec prezentoval velmi dobře a byl o hodně rychlejší než jeho předchůdce v týmu Toni Elias, když zajel svůj nejlepší čas 1:34.142, zatímco Elias byl v kvalifikaci o 0,5 sekundy pomalejší (1'34.680).
Po testech odletěl Bradl domů do Německa, a potom dále jel speciálním autobusem s fanoušky domů, kde byl v Zahlingu přijat na radnici: "Bylo to nečekané. Už na letišti na mě čekalo asi 50 fanoušků a potom v Zahlingu jsem byl přivítán malým občerstvením - káva, koláče. A všude visely moje plakáty. Absolvoval jsem v autě okružní jízdu městem a potom v místním hasičském domě jsem byl přijat představiteli celého okresu Obergrießbachu. Nevím, kolik lidí tam bylo, ale bylo to neuvěřitelné, že všichni přišli jen kvůli mně!", říkal mistr světa Moto2.
Ke svým dalším plánům se potom Stefan Bradl vyjádřil následovně: "Samozřejmě, že to už není žádné tajemství, že pojedu v příštím roce MotoGP. Zatím jsme se sice dohodli pouze ústně, ale smlouva bude podepsána v příštích dnech"

A jak k tomu vlastně došlo, vždyť už bylo celkem jasné, že Bradl zůstane v Moto2: "V posledních dnech se najednou vyskytly úplně nové možnosti. Honda projevila znovu velmi silný zájem a já jsem se rozhodl, že takovou nabídku jezdit v MotoGP třeba už nikdy nedostanu. Prostě to se neodmítá", vysvětluje Bradl.

"Nevím sice, jak bude tým LCR Honda podporován továrnou, ale celý projekt je finančně zabezpečen a to je to podstatné", řekl na závěr Stefan Bradl.

Jedno je jisté, Bradl už v Moto2 nemohl v příštím roce dokázal více než letos, mohl jen ztratit! A také je úplně jisté, že Marc Marquez - ostatně už letos vyhrál více závodů než aktuální šampion - a jeho tým udělají vše pro to, aby titul získal v příštím roce právě tento Španěl.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist