Bradl je zatím bez smlouvy pro rok 2014

Těsně před letní přestávkou zajel v americké Grand Prix německý závodník Stefan Bradl svoji první pole position kariéry jezdce královské kubatury a v závodu projel cílem okruhu Laguna Seca druhý, což je Bradlovo další maximum jeho kariéry s týmem LCR Hondy.

Velmi dobré výsledky, kterých v poslední době Stefan Bradl dosahuje mu ale prozatím nezaručují smlouvu pro nadcházející sezonu 2014. Loni se přitom hovořilo o tom, že Němec bude továrně podporován Hondou v letech 2013 a následně i v roce 2014, nicméně skutečnost je momentálně jiná. Otázkou je, zda za tím stojí Bradlův slabší úvod sezony nebo možná zájem Hondy o jiného jezdce.

Jak Stefan Bradl potvrdil během závodního víkendu na západním pobřeží Spojených států, smlouvu pro příští sezonu zatím s HRC neprodloužil. „V tuto chvíli smlouvu pro příští rok nemám a není tam ani žádné právo volby pro příští rok,“ cituje Bradla bristký Autosport. „Takže teď potřebuji odvést maximu a uvidíme, co se bude dít.“
„Ohledně nadcházející sezony si ale starosti nedělám. Myslím, že si místo v MotoGP zasloužím,“
dodal Stefan Bradl, který teď musí závodit s vědomím profesní nejistoty, což není pro jezdce zvlášť optimální varianta. Němec je na tom nyní podobně, jak jeho kolega Nicky Hayden, který už potvrdil, že s ním tovární stáj Ducati smlouvu neprodlouží.

Šéf týmu Lucio Cecchinello je s německým závodníkem spokojený a rozhodně by s ním chtěl pokračovat, nicméně si teď musí počkat na rozhodnutí HRC, zda s Bradlem smlouvu pro příští sezonu prodlouží. Vše by se mělo vyřešit do konce července.

Výrazným argumentem pro úspěšné jednání může být Bradlova silná podpora ze strany jeho partnerů. Hlavním sponzorem LCR Hondy pro závod v Indianapolis bude Red Bull, se kterým Bradl spolupracuje už od roku 2003. LCR Honda tak bude prvním týmem královské kubatury od roku 2002, který bude sponzorovat Red Bull. Naposledy to byla Yamaha WCM s Johnem Hopkinsem a Garry McCoyem.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist