Bradl i v roce 2013 za LCR

Stefan Bradl vypadl z hledáčku HRC jako eventuální možný nástupce Caseyho Stonera v továrním týmu Repsol Honda. Mistr světa Moto2 z roku 2011 zůstane i v příští sezóně v satelitním týmu Hondy Lucia Cecchinella.

Stefan Bradl absolvuje velmi dobrou sezónu jako Rookie a v továrním týmu Hondy bude v roce 2013 jedno místo volné. Ovšem německý jezdec má se současným týmem LCR dvouletou smlouvu a týmový šéf Lucio Cecchinello by nebyl odchodem německého mistra světa Moto2 vůbec potěšen, neboť by mu odešli někteří sponzoři, kteří vsadili svou reklamu právě na tohoto Němce: "Mám dlouholeté sponzory jako GIVI nebo ELF, kteří nás už hodně let podporují. A v tomto případě by určitě nebylo vůbec lehké, odejít a spolupracovat s Repsolem, zvláště pro ELF. Právě ELF už do nás investoval hodně peněz, takže si ho chceme udržet", vysvětluje Lucio Cechinello. .
Bradl podepsal smlouvu s LCR v očekávání, že 2012 a 2013 pojede RC213V. Nové znění smlouvy by se tak jevilo jako hodně obtížné: "Máme se Stefanem dvouletou smlouvu a pokud bych přestal spolupracovat s Hondou, musel bych smlouvu s mým pilotem znovu přehodnotit, nebo najít jinou cestu, kdyby se tedy smlouva se Stefanem přerušila", říká dále Cecchinello.
Bradl si po pěti odjetých závodech vypracoval v královské kubatuře hodně silnou výchozí pozici a je aktuálně na osmém místě, přičemž na Valentina Rossiho ztrácí pouhých 8 bodů. A co na tohoto Rookieho říká samotný Ital: "Je dobrý, je rychlý. Doufám, že s ním budu moci bojovat. První sezóna s motocyklem MotoGP je pro všechny piloty vždy hodně obtížná, neboť jezdec se musí nejdříve naučit porozumět elektronice a pneumatikám. Myslím si ale, že odvádí dobrou práci".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist