Boj o titul u protinožců

"Estoril bylo jedno velké zklamání", musíme ale myslet pozitivně, říká Valentino Rossi.

Pokud se u někoho jedná o to, že čtvrté místo označuje málem jako katastrofu, tak se zřejmě jedná o jezdce a tým, kterému se vede jinak velmi dobře. "Estoril bylo jedno velké zklamání" doplňuje Valentino Rossi a pokračuje: "Musíme ale vidět to pozitivní a myslet na to, že jsme skončili čtvrtí a získali 13 bodů". S 18 body náskoku a to jen tři závody před koncem sezóny není situace pro Rossiho zase tak špatná, i když to během tohoto roku už bylo také lepší. 


Italský šampion je ovšem přesvědčen, že jeho tým všechny data z Portugalska prostudoval a vzniklé problémy se už v Austrálii nebudou opakovat. "Doufáme, že celá situace na Phillip Islandu bude úplně jiná. A eventuální neočekávané problémy že budou vyřešeny přímo na místě. Naši inženýři pracovali hodně tvrdě, aby pochopili, co bylo špatné a že se to už nebude opakovat", vysvětluje Davide Brivio.

"Je to už hodně dávno, co jsem naposled vyhrál v Austrálii. Ale nepadne tam žádné rozhodnutí o titulu, neboť boj s Lorenzem bude trvat až do samého konce šampionátu. Ovšem jak Phillip Island, tak Sepang jsou moje oblíbené tratě", říká obhájce titulu "The Doctor".

Rovněž manažér Brivio je přesvědčen o dobrém nastávajícím víkendu: "Uděláme vše pro to, abychom opět stáli na podiu a zvýšili náš náskok v čele mistrovství světa".


 "Po Brně byly naše šance hodně malé, po Indy a po Estorilu se opět zvýšily", vzpomíná týmový manažér Lorenza, Daniele Romagnoli. 

"Jsem velmi rád, že jsem počtvrté letos vyhrál. A vzpomínám na rok 2007, kdy jsem zde vyhrál s náskokem 20 sekund. Je to totiž moje oblíbená trať", komentuje následný víkend mimo jiné Lorenzo.  


U týmu Ducati snad není nikdo, kdo by se netěšil na závod na Phillip Islandu: "Je to pro nás magická trať s mnoha fantastickými vzpomínkami" říká vedoucí projektu Livio Suppo a dodává:. "V loňském roce zde předvedli Casey a Nicky fantastický duel, který trval mnoho kol. Byl by to sen, kdyby totéž zopakovali oba na Ducati". 

Na domácí trať se pochopitelně těší obzvláště Casey Stoner: "Portugalsko jsem zvládl bez problémů, i když jsem byl na konci unavený. Dva měsíce jsem totiž neseděl na motocyklu. Takže na Austrálii bych měl být už připraven o něco lépe. Ovšem tu sérii snů, kterou zde mám, v té bude jen hodně těžké pokračovat. Ale trochu studenější klima by mě mohlo vyhovovat", říká dále tovární jezdec Ducati, ex-mistr světa Casey Stoner.  


Poslední z velké čtyřky, Dani Pedrosa, by rád zvýšil svůj doposavadní tříbodový náskok před Casey Stonerem.  "Těším se na to, závodit znovu v Austrálii. Je to pro mě jeden z nejdůležitějších závodů v sezóně.", říká 24-letý Španěl. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist